avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte succesiune

Buna ziua, vreau sa va intreb daca pentru succesiune imi trebuie cartea funciara pentru casa.Sotul a decedat in urma cu 4 luni si am ramas mostenitori sotia si 2 copii.Nu am facut cartea funciara a casei abia construite cat sotul a fost in viata, noi putem sa o facem acum, deoarece la notariat mi s-a spus ca e nevoie de aceasta.In ce baza , pot cere la un birou cadastral sa mi se faca cartea funciara, multumesc.

Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 18:09, 13 Martie 2013
Nu este obligatoriu carte funciara pt a dezbate succesiunea. Incercati la alt birou notarial. Dupa efectuarea succesiunii insa este indicat sa va intabulati dreptul de proprietate. Estemai simplu aceasta varianta si mai Putin costisitoare.
Este nevoie de documentatia cadastrala pentru succesiunea la notariat in cazul in care doriti si partaj succesoral.
Scoateti certificatul mostenitor, faceti cadastru si apoi partajul.
Partajul se face dupa ce ati facut intai documentatia cadastrala, chiar si pe decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte succesiune liviana2001 liviana2001 Buna ziua, vreau sa va intreb daca pentru succesiune imi trebuie cartea funciara pentru casa.Sotul a decedat in urma cu 4 luni si am ramas mostenitori sotia si ... (vezi toată discuția)
Apartament in indiviziune dariad dariad Situatia este urmatoarea: eu si fratele meu mostenim in indiviziune un apartament cumparat acum 10 ani de tatal nostru. La sfarsitul Certificatului de ... (vezi toată discuția)
Intabulare locuinta cu cadastru facut in anul 2001 roiban roiban buna ziua parintii au decedat iar pentru efectuarea succesiuni notarul solicita extras de carte funciara proprietatea o casa si teren cu anexe este mostenita ... (vezi toată discuția)