avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensie revolutionar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensie revolutionar

buna ziua.
tatal meu a beneficiat de pensie de revolutionar.as dori sa imi spuneti daca mama mea va beneficia de pensie de urmas in urma decesului tatalui meu.mentionez ca ea beneficiaza de pensie de stat.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:59, 22 Ianuarie 2013
Nu exista pensie de revolutionar.
Este vorba de o indemnizatie reparatorie.

Legea 341/2004


Art. 4. -

(1) Prin urmas de erou-martir se intelege persoanele indreptatite sa beneficieze de prevederile prezentei legi, si anume sotul supravietuitor, parintii celui decedat si fiecare dintre copiii acestuia.


(2) Persoanele care au obtinut titlurile prevazute la alin. (1) au dreptul la o indemnizatie lunara reparatorie, pe baza coeficientilor de multiplicare ce vor fi aplicati asupra salariului mediu brut pe economie din luna anterioara celei in care se face plata, astfel:




a) sotul supravietuitor al celui decedat, daca nu s-a recasatorit - un coeficient de 1,10;


b) fiecare dintre parintii celui decedat - un coeficient de 0,50;


c) fiecare dintre copiii celui decedat, pana la majorat sau pana la terminarea studiilor, dar nu peste varsta de 26 de ani, indiferent in intretinerea cui se afla - un coeficient de 1,10.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi urmas veteran de razboi make45 make45 Tatal meu a fost veteran de razboi.Dupa ce a decedat eu beneficiez de vreun avantaj? (vezi toată discuția)
Urmas erou revolutie 29 ani are dreptul la indemnizatie? zefirzefir zefirzefir Nu pot sa ma lamuresc singur daca din 2016 este specificat ca urmasii de EROU MARTIR I REVOLUTIEI ROMANE-1989,vor beneficia de indemnizatie indiferent de ... (vezi toată discuția)
Ce pensie de urmas pot obtine ? (revolutionar) addicted4judo addicted4judo Buna,acum 1 luna jumate tatal meu a decedat. In momentul decesului el avea 3 pensii ,pensie de varsta in valoare de 490 de lei ,pensie de handicapat in valoare ... (vezi toată discuția)