avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi urmas veteran de razboi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi urmas veteran de razboi

Tatal meu a fost veteran de razboi.Dupa ce a decedat eu beneficiez de vreun avantaj?
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 16:12, 6 Noiembrie 2013
ART. 4*)/Legea 341/2004
(1) Prin urmaş de erou-martir se înţelege persoanele îndreptăţite să beneficieze de prevederile prezentei legi, şi anume soţul supravieţuitor, părinţii celui decedat şi fiecare dintre copiii acestuia.
#M8
(2) Persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la alin. (1) au dreptul la o indemnizaţie lunară reparatorie, calculată pe baza coeficienţilor de multiplicare ce vor fi aplicaţi asupra salariului mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata, astfel:
a) soţul supravieţuitor al celui decedat, dacă nu s-a recăsătorit - un coeficient de 1,10;
b) fiecare dintre părinţii celui decedat - un coeficient de 0,50;
c) fiecare dintre copiii celui decedat, până la majorat sau până la terminarea studiilor, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, indiferent în întreţinerea cui se află - un coeficient de 1,10.
Pt anul 2013 salariul mediu brut este 2223 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie revolutionar imradu imradu buna ziua. tatal meu a beneficiat de pensie de revolutionar.as dori sa imi spuneti daca mama mea va beneficia de pensie de urmas in urma decesului tatalui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie urmas erou-martir Leonard76 Leonard76 Am 41 ani si sunt urmas de erou-martir din Braila. Doresc sa stiu daca beneficiez de indemnizatia reparatorie conf. Legii 341 din 2004 si daca mai primesc ... (vezi toată discuția)
Urmas erou revolutie 29 ani are dreptul la indemnizatie? zefirzefir zefirzefir Nu pot sa ma lamuresc singur daca din 2016 este specificat ca urmasii de EROU MARTIR I REVOLUTIEI ROMANE-1989,vor beneficia de indemnizatie indiferent de ... (vezi toată discuția)