avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii la iesirea la pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii la iesirea la pensie

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu raspunsul la o intrebare, socrul meu a depus dosarul pentru iesirea la pensie la limita de varsta pe 17 August 2012 ,pe 14 octombrie 2012 a murit in urma unui infarct, decizia de pensionare a iesit pe 21 Noiembrie 2012 .Intrebarea mea este mai are dreptul la cele doua salarii compensatorii pentru iesirea la pensie ?Va multumesc anticipat.Florin
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 22 Ianuarie 2013
In decizia de pensie scrie ca a intrat in drepturi cu data 15 augut 2012 data de la care a si primit pensia pe cele doua luni pana la deces, eu am vorbit cu liderul lui de sindicat despre cele doua salarii compensatorii imediat dupa ce s-a intamplat necazul ,acesta mi-a promis ca vorbeste cu cei de la financiar si se rezolva, m-a dus cu vorba pana saptamana trecuta cand mi-a spus ca nu se poate pentru ca deja a primit ajutorul de inmormantare de la santierul naval si ca alti bani cei de la financiar nu mai dau, asa ca m-am hotarat si am depus o cerere la ei la registratura in care le ceream sa ii plateasca soacrei mele cele doua salarii conform CODULUI MUNCII LA NIVEL NATIONAL PE ANII 2011-2014 CAP. 4 ART. 50 , in cateva zile soacra mea a fost sunat-a de la personal de la Santier spunandui-se ca acest cod al muncii nu mai este valabil .Daca dumneavoastra credeti ca noi avem dreptul legal sa primim acei bani va rog sa ma indrumati cum sa ma adresez acestor oameni si in baza caror legi pentru ca au aruncat-o de la unul la altul si m-au facut sa cred ca u impartit banii intre ei. Va multumesc inca odata si sper ca nu v-am stresat prea tare.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
rilla, utilizator
In acest sens, daca in ccm aplicabil S.N. Cta este prevazuta acordarea de salarii compensatorii la iesirea la pensie, atunci sotul dvs trebuia sa le primeasca ... in acest caz, în caz de deces al salariatului, drepturile salariale datorate până la data decesului sunt plătite, în ordine, soţului supravieţuitor, copiilor majori ai defunctului sau părinţilor acestuia.

Prin urmare, va trebui sa se solicite de la S.N.Cta sa se plateasca aceste salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii la iesirea la pensie lumy23md lumy23md am iesit de 3 luni la pensie anticipata din invatamant,o colega care a iesit acum7 luni,dar pe caz de boala, a auzit ca ar putea lua doua salarii compensatorii ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii la pensionare maneanicoleta2006 maneanicoleta2006 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat potrivit siruatiei mele. Am lucrat ca personal auxiliar intr-o unitate de invatamant si, la iesirea la pensie ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna neefectuat ignat_paraschiva ignat_paraschiva Sotul meu a iesit la pensie pe data de 14 octombrie 2014. A avut contract de munca pe perioada nedeterminata la o unitate si detasat la alta unitate. Nu si-a ... (vezi toată discuția)