avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii la pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii la pensionare

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu un sfat potrivit siruatiei mele.

Am lucrat ca personal auxiliar intr-o unitate de invatamant si, la iesirea la pensie pentru limita de varsta, trebuia sa primesc 3 salarii compensatorii. Am intocmit cererea catre contabilul sef al scolii dar acesta refuza sa-mi dea un raspuns.

Mentionez ca am iesit la pensie incepand cu data de 11. 11. 2009.

Ce ma sfatuiti sa fac ca sa-mi recuperez banii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: maneanicoleta2006 , utilizator 04:13, 6 Martie 2012
Va fi foarte greu de obtinut asa ceva ... cele 3 salarii compensatorii unde erau prevazute?
Erau prevazute la CCM la nivelul unitatii de invatamant si alti 2 pensionari au primit salariile, numai neu nu.
In acest sens, termenul de prescriptie este de 6 luni ...avand in vedere art.268 alin.1 lit.e C.mun. .. Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.

Trebuia sa le socitati imediat dupa data iesirii la pensie ...
Multumesc pentru interventie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de prescriptie al salariilor compensatorii daco16 daco16 [i]Art. 268. [termenele de prescripţie extinctivă] [i](1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:[/i] c) în termen ... (vezi toată discuția)
Neacordarea primei de nastere heri heri Am nascut in octombrie 2010, am depus cererea pentru prima de nastere in 15.11.2010. Mi s-a comunicat prin telefon ca nu sunt fonduri sufuciente. La ... (vezi toată discuția)
Salariul mediu pe unitate alessandra2 alessandra2 Buna ziua! Va deranjez cu privire la urmatoare situatie: 1) Am nascut in 2009 pe vremea cand CCMNN era in vigoare. Nu am facut cerere pentru salariul mediu pe ... (vezi toată discuția)