avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termenul de prescriptie al salariilor compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termenul de prescriptie al salariilor compensatorii

Art. 268. [termenele de prescripţie extinctivă]
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;


Tinand cont de caracterul interpretativ al legislatiei muncii, ma adresez specialistilor de pe acest forum, cu urmatoarele INTREBARI:

- salariile compensatorii pot fi interpretate ca drepturi salariale?

-salariile compensatorii pot fi interpretate ca despagubiri?

- pentru neacordarea numarului integral de salarii compensatorii, prevazut in contractul colectiv de munca in vigoare la data concedierii, salariatul se poate adresa instantei in termenul de 3 ani prevazut de art.268, alin.(1), lit.c, din Codul Muncii?

Multumesc anticipat pentru raspunsurile primite.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2016
daco16, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 31 Octombrie 2016
Art. 268 C.mun.
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
....
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
.....

Decizia nr. 20/2013 data de ICCJ in solutionarea unui recurs in interesul legii : "În situaţia în care drepturile salariale suplimentare fac parte din elementele constitutive ale salariului, cererile în justiţie pot fi formulate în termenul de prescripţie de 3 ani prevăzut de art. 268 alin. (1) lit. c) din Codul muncii, iar atunci când drepturile salariale suplimentare nu fac parte din elementele constitutive ale salariului, acestea au natura juridică a unor măsuri de protecţie socială, facilităţi acordate de angajator şi convenite în contractul colectiv de muncă, iar neacordarea lor rezidă într-o neexecutare a clauzelor acestui contract, astfel încât cererile în justiţie pot fi formulate în termenul de prescripţie de 6 luni prevăzut de art. 268 alin. (1) lit. e) din Codul muncii."
Nu sunt pe deplin lamurit, intrucat nu mi-ati raspuns si la intrebarea: "salariile compensatorii pot fi interpretate ca despagubiri?"

Sigur, au si valoare de protectie sociala, dar, totodata, reprezinta o DESPAGUBIRE a angajatorului acordata salariatului, cu atat mai mult cand masura concedierii a fost luata din motive neimputabile salariatului.
Nu are cum sa fie considerate despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie plati compensatorii v_florina v_florina Buna seara, Conform art 283 din Codul muncii: Art. 283. - (1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate: a) ... (vezi toată discuția)
Salariu compensator bvr bvr Buna ziua! Doresc sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea problema: In cazul deciziei de concediere pentru motive neimputabile salariatului in care ... (vezi toată discuția)
Spor retroactiv Nico_Na Nico_Na Buna ziua ..as dori sa stiu daca o institutie publica poate acorda un spor retroactiv , fara hotarare judecatoreasca. O baza legala daca se poate ... (vezi toată discuția)