avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salarii compensatorii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salarii compensatorii

Ma numesc Cristian,am 51 ani,sunt pensionar MAI din 01.03.2012 si doresc sa stiu daca am dreptul de a cere in instanta salarii compensatorii sau alte beneficii legale. Mentionez ca m-am pensionat la limita de varsta.Am lucrat 20ani si 7luni in grupa I de munca,fapt care mi-a permis legal,sa ma pensionez la aceasta varsta. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 24 Iunie 2015
Dreptul de a mai promova o astfel de actiune in instanta este prescris.

Codul Muncii
Art. 268.
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
....
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
....
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
(2) În toate situaţiile, altele decât cele prevăzute la alin. (1), termenul este de 3 ani de la data naşterii dreptului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii din 2011 maria831 maria831 Buna ziua. Am si eu o intrebare. In ian. 2011 am fost trimisa in somaj si am beneficiat de 6 salarii compensatorii pe care nu le-am primit nici in ziua de ... (vezi toată discuția)
Termenul de prescriptie al salariilor compensatorii daco16 daco16 [i]Art. 268. [termenele de prescripţie extinctivă] [i](1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:[/i] c) în termen ... (vezi toată discuția)
Termenul de contestare a deciziei de incetare a cim ADIGABI1 ADIGABI1 TERMENUL DE CONTESTARE A DECIZIEI de incetare a contractului de munca emise de ANGAJATOR: care este,: 1) in cazul DEMISIEI angajatului cu respectarea ... (vezi toată discuția)