avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu o firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu o firma de recuperare

buna ziua.am si eu o problema. am avut credite la 2 banci pe care nu le-am mai putut plati
.dupa un timp am fost instiintata ca sunt preluata de catre firma de recuperare ,dar nu instiintata de catre banca de la care am luat creditul cum ar fi trebuit si direct de firma recuperatoare..am platit la ei o perioada dupa care am intrat iar in imposibilitate de plata .apoi neam mai revenit cu banii si am fost nevoiti sa semnam un angajament de platala suma care o aveam ramasa ex.100 mil.mi sau adaugat 50 mil insemnand taxe ,comisioane si penalizari.am platit o perioada iar am intrat in imposibilitate de plata .mi sa trimis alt angajament de plata dar mi sa adaugat alte 30 mil.mentionez ca am avut restante 5 luni dupa care am reluat sa platesc rateleacum imi trimit alt angajament si imi mai adauga ale 25 mil.este normal sa se tot adauge mereu alti si alti bani.de la un credit de 100 mil am ajuns sa platesc alte 100 mil cu toate ca in acest timp am facut plati cu intreruperi de cateva luni intre ele deoarece nu am avut cu ce plati.am primit 2 angajamente de plata dar nu corespund sumele de la unul la altul chiar daca sunt unul de la acelasi credit..ce pot face eu nu vreau sa mai semnez niciun angajament.si mai este o problema toate 3 angajamentele sunt facute la aceeasi data dar la cursul euro calculat 2 cu 45 iar unul cu 43.va multumesc si astept raspuns mai explicit daca se poate.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:36, 28 Ianuarie 2013
De regula cursul de schimb BNR se schimba in jurul pranzului, prin urmare pot fi emise doua documente in aceeasi zi, la curs de schimb diferit.
Penalitati se pot calcula cf contractului initial, cel incheiat cu banca.
Explicatii puteti obtine doar de la firma de recuperari creante, cereti-le in scris, negociati cu ei sumele, ajungeti la o intelegere si daca ajungeti sa semanti un angajament, cautati sa-l respectati..
Daca nu ajungeti la intelegere, ci la executare silita, puteti diminua sumele pretinse pe calea contestatiei la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit restant ionela rafiu ionela rafiu Bună ziua, am avut un credit la banca și nu am mai putut plăti.Am primit de la executor judecătoresc o înștiințare că am de plată 2025 lei, ulterior ... (vezi toată discuția)
Neintelegere cu firma de recuperare ana193 ana193 Buna ziua, Tatal meu a avut un credit la banca si din motive de sanatate nu am mai putut plati ratele la banca(el sta la tara si este paralizat la pat). Am ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare ana176 ana176 Am avut un credit la o banca si am platit pana la un moment dat ,dupa care am ramas fara servici ,am avut si alte necazuri si nu am mai platit la banca. Eu ... (vezi toată discuția)