avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz politia romana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz politia romana

Buna ziua,

Sambata trecuta in jurul orei 2 se pare ca am fost in zona nepotrivita la momentul nepotrivit. Plecam impreuna cu 3 amici din vizita de la niste prieteni comuni.Am fost opriti de 2 politisti si legitimati, iar apoi s a derulat ceva se pt mine pare si acum fantastic. A aparut imediat un individ in varsta agitat si senil indicandu ma pe mine ca suspect (se pare ca cineva incercase sa i fure bateria de la Dacie, din spusele ulterioare ale politistilor). Evident ,m am enervat, i am spus ca e senil,etc,etc, intre timp au aparut si alti politisti intre care unul in civil care era mai inalt in grad si le a ordonat celorlalti sa ne duca la sectie. Am fost tinuti la sectia 25 de politie pana la schimbul lor de tura,acuzat pe nedrept de tentativa furt auto(aprox. 7 dimineata),perchezitionati, amprentati , fotografiati, separati in camere diferite si interogati ,luate declaratii,etc... Acel politist in civil(sigur era cel mai mare in grad, ceilalti erau toti f tineri) a sarit chiar sa ma loveasca si a fost tinut de ceilalti in timp ce ma certam cu ei(nu am injurat,etc) incercat ca i explic ca numai un om retardat sau rau intentionat vadit nu si poate da seama ca e vorba de o confuzie,etc..

1. Imi poate cineva prezenta un model de petitie/cerere care o pot depune la sectia de politie pt a obtine toate declaratiile,etc pe a l actiona pe acel mos senil in judecata?
2. Cum as putea legal sa aflu numele acelui politist pt a i face plangere penala?(aici nu am multe asteptari ,dar stiu ca exista serviciul lor de control intern(celebrul 2 si un sfert) si acea bruta de om consider ca ar trebui drastic sanctionat)
Multumesc anticipat. Nu credeam ca se poate intampla asa ceva in Romania lui
2013....
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 23:05, 24 Ianuarie 2013
pt. punctele dvs.nr :
1) fiţi mai explicit : ". . . toate declaraţiile", ce anume în concret ? Poate v-am putea cumva ajuta ;
2) solicitaţi în scris şi înregistraţi o Cerere (personal sau prin recomandată cu Confirmare de primire).Aţi putea depune plângerea penală parchetului d.p.l. judecătoria locală chiar şi fără a cunoaşte numele acelui poliţist (descrieţi clar fenomenul şi fizionomia acelui poliţist, martorii-ceilalţi poliţişti cu siguranţă vor comunica numele poliţistului problemă etc etc)
1. M ar interesa declaratia individului care m a acuzat pt a l da in judecata,numele lui.& comparatiile intre amprente Si el a fost adus la sectie separat si i s au luat declaratii .Am inteles ca politia este obligata sa ti prezinte toate documentele.
DA, poliția, la cercetarea penală are obligația de a vă aduce la cunoștință invinuirile din dosar.Vi se vor aduce la cunoștință condensat sub forma unui mic rezumat (depinde și de priceperea, dăruirea, profesionalismul, voința și corectitudinea/interesul polițistului respectiv) fără nume, adresă, nu vi se înmânează respectiva plângere ci e în mâna/dosarul în cauză.Aceasta este forma de ”obligație” a poliției ori, în aceasta constă ”obligația” Dacă vă puteți permite financiar (nu vă dau un sfat deoarece câteodată, mai apar niște critici de ”artă” pe acest forum care mă vor . . .), ar fi în binele dvs. să vă prezentați la poliție când veți fi citat, însoțit de un BUN avocat, cu prioritate specializat în drept penal.
Puteti face si plangere penala. Rezultatele vor fi zero.
Nu cred ca ma mai citeaza nimeni : mosului i au fost luate amprente+ or sa vada ca nu gasesc amprentele mele pe masina + declaratiile amicilor au fost in favoarea mea normal.

Eu am inteles ca se face o cerere la sectie in care pot cere toate detaliile: numele tuturor politistilor care erau de garda, toate declaratiile, dc am fost retinut ilegal, dc nu am fost lasat sa dau un telefon,dc nu mi s a adus la cunostinta ca am dreptul sa dau declaratii doar in prezenta unui avocat,etc,etc si cate abuziuri au mai facut in acea seara; daca nu raspund in 30 de zile sau ceva de genul, mai fac o cerere si daca nici la asta nu raspund ,e deja caz penal..

Apoi ma pot duce in instanta - civil cu politisti - desbagubiri morale si cu acel individ - in penal - denunt calomnios

Astept pareri si sfaturi; vreau sa redactez singur aceasta cerere, nu ca nu mi as permite avocat, dar nu i vad rostul deocamdata..

Alte discuții în legătură

Despre abuzuri in plangeri la judecatorie KLTM KLTM Am facut o plangere prin care contest o ordonanta a unui procuror prin care am fost transformat din persoana vatamata in delincvent si pus la plata cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Probleme cu politia si politistii BogdanH BogdanH Buna ziua! O sa incerc sa expun pe scurt problema mea: In ianuarie am constatat ca masina a fost distrusa (e vorba de o oglinda retrovizoare, dar distrusa) ... (vezi toată discuția)
Contract de munca fals ! IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua . Un individ care nu este proprietar in cadrul asociatiei noastre , dupa demisia presedintelui ( octombrie , 2012) si administratorului (martie , ... (vezi toată discuția)