Buna ziua! O sa incerc sa expun pe scurt problema mea:
In ianuarie am constatat ca masina a fost distrusa (e vorba de o oglinda retrovizoare, dar distrusa) in parcare. Cu 3 zile inainte primisem un bilet de la un taximetrist (bilet cu care m-am prezentat la politie) in care eram avertizat "sa am grija unde o las ca apoi sa vad cum o gasesc).
M-am dus la sectia de politie, iar acolo agentii isi luau cina si nu au avut timp de mine.
Am depus o petitie la politia capitalei in care ceream indrumarea spre o sectie de politie unde imi pot rezolva problema si sanctionarea agentilor de politie care nu au dorit sa ma lase sa depun plangerea penala.
Dupa petitie, am fost sunat de comandantul sectiei de politie, un domn excelent (nu stiu daca din cauza actiunii cu petitia sau nu) si in final am depus plangerea.
Dupa 15 zile sunt citat la politie si mi se spune ca au audiat taximetristul si ca el a declarat ca a scris biletul, dar a negat fapta. Le-am mai dat un numar de masina, sa verifice daca nu cumva propietarul acesteia este autorul.
Si aici:
1. polistitul m-a instintat ca desi legal locul de parcare este public si el ar fi facut la fel.
2. daca taximetristul nu se autoincrimineaza el nu are ce sa faca
3. daca nici celalalt posesor de masina nu se autoincrimineaza el inchide dosarul cu AN.
Avand in vedere ca din comoditatea primilor agenti (cei cu mancarea) nu s-au prelevat probe (amprente) de pe masina in vederea stabilirii infractorului se poate introduce vreo actiune in instanta prin care sa fie sanctionati, iar eu sa imi recuperez banii?
si
in petitia catre politia capitalei si in plangerea impotriva agentilor de la sectie am rugat expres sa mi se furnizeze informatii despre sanctiunile aplicate in termenul de 30 de zile, lucru pe care nu l-am primit.
In privinta introducerii unei actiuni in instanta cu privire la neglijenta in serviciu a ofiterilor de politie,pt. ca nu au prelevat probe nu merita sa o introduceti pt. ca oricum va fi respinsa pt. ca in cazuri minore nu se iau amprente.
Comandantul sectiei de politie a fost politicos pt ca stia ca subalternii lui au gresit dar oricum el ar trebui sa va dea un raspuns in scris la cererea formulata de dvs in privinta sanctionarii agentilor.
In ultimul rand,in privinta dovedirii faptuitorului,asta e o chestie mai delicata si daca nu aveti vre-un martor care sa se fi alflat la locul faptei sau orice altfel de proba care sa-l incrimineze pe taximetrist sau pe celalalt sofer despre care faceti vorbire, nu aveti sanse.
Ceea ce puteti face in privinta taximetristului este sa depuneti o alta plangere impotriva lui la politie pentru amenintare.
Din discutia cu politistul care a instrumentat cazul a reiesit ca el nu considera acel bilet ca fiind amenintare. Pentru el amenintari sunt doar "te omor!", daca fac plangere si o instrumenteaza acelasi agent e o cauza pieduta.
Pentru el, biletul pe care l-am depus la dosar reprezinta un fel de calomnie adresata taximetristului, iar acesta la randul lui ma poate actiona in instanta pentru acest lucru.
Parerea me este ca sunteti intro situatie mai delicata in care nu prea aveti castig de cauza,dar daca tot vreti sa va razboiti cu politia care in cazul dvs a avut o atitudine nesimtita eu zic sa va cautati un avocat mai infipt care sa imparta in stanga si in dreapta cu plangeri si daca la plangerea dvs cu privire la masina se da A.N. atunci sa faca contestatii peste contestatii si sa va sfatuiasca cum puteti sa va recuperati prejudiciul.
Sau sa va reparati masina pe asigurare...gasiti dvs o solutie pana la urma.
Permis suspendat
mariea
in anul 2008 am piedut un proces de contestatie la judecatorie pentru suspendare permis.
In mai 2011 mi-a sosit acasa o recomandata de la politie in care sunt ... (vezi toată discuția)