in anul 2008 am piedut un proces de contestatie la judecatorie pentru suspendare permis.
In mai 2011 mi-a sosit acasa o recomandata de la politie in care sunt anuntat ca mi se supenda permisul pe 60+30 zile prelungire.
Am redactat o cerere catre comandantul politiei prin care am anuntat ca in anul 2008 nu m-am putut prezenta in termenul de 15 zile sa predau permisul din motive medicale.
Am primit un raspuns negativ, ce se poate face?
Nu se mai poate face nimic. Daca in 2008 dupa rezolvarea problemei medicale va prezentati la politie cu biletul de iesire din spital se mai putea face ceva dar acum e prea tarziu. Mergeti si predati permisul ca sa nu suportati si alte consecinte.
Din punct de vedere teoretico-legal :), masura dispusa este corecta. In aceeasi masura insa, imposibilitatea fizica de a va conforma (ca forma fie a cazului fortuit/neprevazut, fie a fortei majore), pot determina considerarea inactiunii dvs. ca fiind lipsita de vinovatie si in consecinta renuntarea la cele 30 de zile suplimentare, prin dispozitie a comandantului, conform acelorasi prevederi legale (OUG 195, raportat la OG 2). Sunt absolut necesare 1.proba aspectului de fapt care a determinat imposibilitatea reala a prezentarii si predarii permisului in termenul legal si 2.decizia in acest sens a comandantului(cu luarea in considerare a starii de fapt a acestei imposibilitati, probate de dvs.). Din ce scrieti, se pare ca nu ati probat cererea dvs. suficient, sau in timpul oportun. Tot ce se mai poate face este sa va inscrieti la o audienta a comandantului politiei rutiere, sau chiar a comandantului Politiei Judetene, pt. sustinerea aceleeasi cereri, cu probele temeinice necesare acestei sustineri. Pana atunci insa, nu mai conduceti masina, pentru a nu va trezi cu un dosar penal pentru conducere fara permis/cu permisul suspendat!
Pe
marcuherciu
am pierdut in instanta si acum trebuie sa predau permisul de conducere pentru in termen de 30 de zile daca apuc sa il schim in permis britanic mai e ... (vezi toată discuția)
Rezultate iml
mirceamihai
Acum 3 luni de zile mi-a fost ridicat carnetu in urma depistarii cu alcool.Mi s-au recoltat probe de sange la IML, si au spus ca in termen de 2, 3 saptamani ... (vezi toată discuția)