avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Sunt tatal a 4 copii, copii care in urma divortului au fost incredintati mamei. Mama lor nu locuieste in tara( este in Spania) copii ramanand in grija bunicii din partea mamei. Mi s-a stabilit o pensie alimentara foarte mare (mai mult de jumatate din salariul de incadrare), 574 de RON, salariul meu de incadrare fiind de 945 de RON! E drept ca pe perioada verii se mai pot face ore suplimentare la firma la care lucrez, dar asta e doar cateva luni pe an! Vreau sa stiu
1 cum se calculeaza aceasta pensie alimentara si care sunt prioritatile, fiindca mai am si rate la banci?
2 Mama copiilor poate sa duca copii in Spania, fara acordul meu si semnatura mea si daca as fi de acord mai sunt obligat sa achit pensia alimentara?
Daca s-a stabilit cuantumul pensiei alimentare prin sentinta judecatoreasca, se mai poate face recurs? Sau se mai poate schimba, fiindca este exagerat de mare pentru salariul de incadrare pe care il am?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 09:50, 11 Februarie 2009
Lucrurile se pot schimba in masura in care doriti cu adevarat acest lucru.Pensia de intretinere nu poate fi luata in calcul intr-un cuantum mai mic decat salariul minim pe economie, conform pregatirii si incadrarii dumneavoastra.Daca impartiti suma pe care o platiti, la 4 copii, veti ajunge la concluzia ca aceasta este o suma modica in raport cu nevoile copilului.Pe de alta parte, daca mai sunteti in termenul de apel/recurs al sentintei(15 zile de la data comunicarii),puteti continua procesul cerand micsorarea acesteia.Daca acest termen a trecut, puteti deschide o alta actiune prin care sa cereti micsorarea pensiei de intretinere.Va sugeram pentru aceasta, sa apelati la un avocat si sa argumentati foarte bine cererea schimbarii cuantumului pensiei.
Daca copiii au fost incredintati mamei si daca dumneavoastra nu ati cerut program de vizitare a acestora, ea poate scoate copiii din tara si fara acordul dumneavoastra.Daca va hotarati sa cereti in instanta modificarea sumei pensiei de intretinere, puteti sa solicitati si program de vizitare.Daca credeti ca va putem fi de folos, contactati-ne.
va dorim succes.
pensia ce o aveti de plata vad ca este peste 50% si nu e normal, ar fi bine o actiune in instanta de micsorarea pensiei.

av. vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, recalculare pensie de intretinere ceruta de tata simonausurelu simonausurelu Sunt divortata de doi ani si am in intretinere doi copii minori de respectiv 8 si 6 ani.Primesc pensie alimentara pentru copii de la fostul sot de 700 ron ... (vezi toată discuția)
Divort - pensie alimentara venituri multiple Vlad_H Vlad_H Buna seara. Am cautat pe forum dar recunosc ca nu am reusit sa gasesc. As dori sa aflu daca in cazul unui divort la tribunal, in situatia in care exista 2 ... (vezi toată discuția)
Micsorarea pensiei alimentare mirka mirka Buna ziua, in urma divortului copilul a fost incredintat tatalui prin hot definitiva si irevocabila si sa platesc o pensie alimentara de 100 euro/luna prin ... (vezi toată discuția)