avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... micsorarea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

micsorarea pensiei alimentare

Buna ziua,
in urma divortului copilul a fost incredintat tatalui prin hot definitiva si irevocabila
si sa platesc o pensie alimentara de 100 euro/luna prin hot definitiva si irevocabila
problema este ca am ramas fara munca si nu am alte venituri ( eu locuiesc in spania)
am deschis proces pentru micsorarea pensiei alimentare care se calculeaza in functie de salariul minim pe economie di Romania

intrebarea mea este fostul sot poate sa ceara ca pensia alimentara sa fie calculata in functie de salariul minim pe economie din SPANIA?

va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 10:42, 1 Octombrie 2010
Nu, nu poate.
Pensia se va stabili in functie de venitul minim din Romania.
Judecatorul va calcula cuantumul pensiei de intretinere in functie de salariul minim pe economie din Romania. In cazul in care va veti reangaja, sotul poate cere majorarea pensiei de intretinere raportat la salariu pe care il veti primi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara mirka mirka Buna ziua, in urma divortului copilul meu a fost incredintat tatalui prin hot definitiva si irevocabila platesc o pensie alimentara de 100 euro. De cateva ... (vezi toată discuția)
Micsorarea pensiei alimentare mirka mirka Buna ziua in urma divortului copilui a fost incredintat tatalui si s-a stabilit prin hot definitiva si irevocabila suma de 100 euro/luna din cauza ca am ramas ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara daca am ramas fara serviciu edmond11 edmond11 Buna ziua, As dori sa stiu cum anume se calculeaza pensia alimentara, in cazul in care nu mai am serviciu. Sa presupunem ca maine raman fara serviciu. Pot ... (vezi toată discuția)