avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile concediu odihna - CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile concediu odihna - CIM

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema :

Maine 12.02.2009 imi expira CIM care a fost semnat pe o perioada de un an( precizez ca a fost semnat in februarie 2007 si prelungit in februarie 2008).
Intrebarea mea este daca mi se vor plati zilele de concediu de odihna de care nu am apucat sa beneficiez in acest an?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: IONELA FRENT , Consilier juridic 10:27, 13 Februarie 2009
Bineinteles. Trebuie sa se aplice dispizitiile legale prevazute in art 141 alin 4 codul muncii: "Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca. "
Daca angajatorul refuza , aveti dreptul sa sesizati ITM-ul sau sa va adresati instantei de judecata pentru recuperarea drepturilor salariale neachitate.
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
As mai avea o intrebare :

Voi beneficia de somaj in cazul meu ?

Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2009
mrc_laurentiu, utilizator
BUNA ZIUA.
Ma confrunt cu o problema si sper ca imi puteti da un raspuns, asa cum ati facut totdeauna.
Societatea la care lucrez are probleme financiare si administratorul a decis ca in lunile ian si feb sa ne dea acasa, in concediu fara plata. Darile la stat pt persoanele aflate in concediu fara plata nu exista.
intrbarea este urmatoarea: daca in urmatorul an , sa spunem, voi ramane insarcinata, voi mai beneficia de indemizatia pt ingrijire copil pana la 2 ani, avand in vedere ca in ian si feb nu mi-au fost virate darile la stat?

Multumesc mult.
mrc_laurentiu a scris:

Va multumesc pentru raspunsul prompt.
As mai avea o intrebare :

Voi beneficia de somaj in cazul meu ?

Multumesc mult.

Daca aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 anterioare depunerii cererii pentru somaj veti beneficia de indemizatie.
ROXANA MARIANA ENACHE a scris:

BUNA ZIUA.
Ma confrunt cu o problema si sper ca imi puteti da un raspuns, asa cum ati facut totdeauna.
Societatea la care lucrez are probleme financiare si administratorul a decis ca in lunile ian si feb sa ne dea acasa, in concediu fara plata. Darile la stat pt persoanele aflate in concediu fara plata nu exista.
intrbarea este urmatoarea: daca in urmatorul an , sa spunem, voi ramane insarcinata, voi mai beneficia de indemizatia pt ingrijire copil pana la 2 ani, avand in vedere ca in ian si feb nu mi-au fost virate darile la stat?

Multumesc mult.

Daca in cele 12 luni aterioare nasterii copilului aveti luni in care nu ati realizat venituri impozabile NU indepliniti conditiile pentru acordarea indemnizatiei CIC.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in ianuarie shumy shumy Buna seara! Am si eu o mare rugaminte la dvs. Sunt o viitoare mamica care in luna feb. urmeaza sa intru in concediul prenatal. Am o mare problema. Intrucat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt. concediu de maternitate alexandraluiza alexandraluiza Buna ziua, Ma numesc Luiza. Sunt in prezent in concediu de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, mai exact copilul meu implineste 2 ani pe ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru concediul de crestere a copilului Mgama Mgama Lucrez la o firma care este posibil sa intre in faliment. Sunt angajata din februarie 2009 si nu pot fi data in somaj deoarece nu am mai lucrat anterior cu ... (vezi toată discuția)