avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in Ianuarie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in Ianuarie

Buna seara! Am si eu o mare rugaminte la dvs. Sunt o viitoare mamica care in luna feb. urmeaza sa intru in concediul prenatal. Am o mare problema. Intrucat traversam aceasta perioada a anului cu nenumarate epidemii de gripa si pentru ca deja am racit as vrea sa stau acasa pana in februarie luindu-mi concediu de odihana pe 2009. Contabila de la societatea unde lucrez mi-a spus ca nu pot beneficia de concediu de odihna in luna ianuarie pentru ca nu am muncit anul acesta si mai ales ca in luna feb. urmeaza sa intru in concediul prenatal. Este adevarat asa ceva??? Pot sau nu legal sa beneficiez in ian. de concediu de odihna pe 2009? Exista vreo lege care-mi interzice in conditiile pe care vi le-am expus mai sus sa-mi iau concediu de odihna pe 2009 in luna ian? Multumesc mult de tot pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:44, 9 Ianuarie 2009
Contabila ta are dreptate. poti in schimb sa soliciti un concediu medical daca tot esti racita si avand in vedere circumstantele.
Multa sanatate si felicitari pt calitatea de mamica
Avand in vedere ca acordarea concediului de odihna se face pentru timpul efectiv lucrat iar dvs. urmati sa beneficiati de concediu de maternitate si CIC pentru anul 2009 ati avea dreptul doar la zilele de c.o. aferente lunii ianuarie daca veti lucra aceasta luna. Adica 21:12 =2 zile, cu conditia sa nu solicitati concediu medical. In cazul in care c.o. este acordat va trebui sa vi se opresca indemnizatia ca drepturi necuvenite.
Fara aceasta situatie in luna ianuarie s-ar fi putut efectua c.o.pe anul 2009 fara problema.
Immmm, vestile se pare ca nu sunt tocmai bune. Mi se pare oricum inca o nedreptate a legilor din Romanica. Faptul ca urmeaza sa intre in concediu de crestere al copilului este ''penalizat'' prin acordarea acelei indemnizatii de 800 de lei, oricum mai mica decat salariul ei lunar...Se mai lamenteaza atunci cei care ne conduc de faptul ca a scazut ingrijorator natalitatea in Romania...??? Sa inteleg ca daca nu urma ca anul acesta sa intre in concediul de crestere al copilului putea sa-si ia concediul de odihna pe 2009 inca din ianuarie??
Potrivit dispozitiilor Codului muncii, concediul de odihna se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna inainte de concediu prenatal mariannna mariannna Buna ziua! Iata intrebarea mea: pot sa beneficiez de concediu de odihna aferent anului 2009 acum in luna ianuarie si apoi sa intru in concediu prenatal? ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi ... diana23ingrid diana23ingrid Bună ziua. Urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi aș vrea să intru in cm apoi prenetal. Câte zile de concediu am pe anul 2021? 1,75 * nr de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical/concediu prenatal ?? ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna ziua.As avea nevoie de niste lamuriri : sunt insarcinata in 17 saptamani, angajata la o firma care din 21 dec ne va lasa acasa, pentru ca iarna la noi nu ... (vezi toată discuția)