avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna inainte de concediu prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna inainte de concediu prenatal

Buna ziua!
Iata intrebarea mea: pot sa beneficiez de concediu de odihna aferent anului 2009 acum in luna ianuarie si apoi sa intru in concediu prenatal? Pentru 2008 am beneficiat de toate zilele de concediu. Persoana de la Hr de la firma unde lucrez mi-a spus ca nu s-a mai confruntat cu aceasta problema, a cerut ajutor de la ITM dar mi-a spus ca nu a primit raspuns de acolo. In concluzie mi-a spus sa ma interesez eu si sa ii spun conform carui articol din codul muncii pot beneficia de aceasta situatie...
V-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns caci nu stiu unde sa intreb sau daca se poate ceea ce vreau eu.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 17:37, 6 Ianuarie 2009
poti lua concediul de odihna pe anul 2009 daca la firma ta nu se practica o programare prealabila si se rezolva doar cu o cerere scrisa aprobata de director. Partea rea este insa ca nu poti primi zile de concediu platit decat pentru perioda aferenta lunilor lucrate. adica: se imparte nr. de zile de concediu la 12 si vezi cate zile ai dreptul pe luna. pentru restul zilelor daca le efectuezi va trebui sa restitui banii incasati
mariannna a scris:

Buna ziua!
Iata intrebarea mea: pot sa beneficiez de concediu de odihna aferent anului 2009 acum in luna ianuarie si apoi sa intru in concediu prenatal?

Nu puteti beneficia. Concediul se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an. Deci, pentru 2009 nu puteti sa luati c.o. inca din luna ianuarie, avand in vedere ca veti pleca in concediu de crestere copil.
Daca considerati ca veti lucra in 2009, dupa nastere, vreo 2-3 luni, de exemplu, atunci, cu bunavointa angajatorului, puteti sa solicitati c.o. in avans pentru alea 2-3 luni cat "promiteti" ca veti lucra.
Daca nu aveti de gand sa mai reveniti la serviciu in 2009, nu puteti beneficia de nici o zi de c.o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in ianuarie shumy shumy Buna seara! Am si eu o mare rugaminte la dvs. Sunt o viitoare mamica care in luna feb. urmeaza sa intru in concediul prenatal. Am o mare problema. Intrucat ... (vezi toată discuția)
Absenta nemotivata si concediu de odihna 2009 Andrada Ionescu Andrada Ionescu Buna ziua, Sunt insarcinata in 6 luni si din pacate, societatea unde mi-am desfasurat activitatea in ultimii 2 ani, mi-a provocat pana acum numai surprize ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu de odihna efectuate in plus calimirea calimirea In luna ianuarie 2009, mi-am luat 6 zile de concediu de odihna de la firma la care lucrez. Acum, mi-am gasit un alt loc de munca la care doresc sa ma angajez ... (vezi toată discuția)