avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conditii pentru concediul de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conditii pentru concediul de crestere a copilului

Lucrez la o firma care este posibil sa intre in faliment. Sunt angajata din februarie 2009 si nu pot fi data in somaj deoarece nu am mai lucrat anterior cu carte de munca(stiu ca trebuie sa ai lucrate 12 din 24 de luni).Daca intentionez sa am un copil pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in sutuatia in care nu mi se desface contractul de munca pana cand firma e declarata falimentara?
Patronul nu mi-a platit darile catre stat.
Daca sunt data in concediu fara plata chiar o zi mai am acest drept?
Daca firma se inchide pana la data nasterii imi pot plati singura cotizatia la stat pentru a beneficia de indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 14:28, 28 Noiembrie 2009
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC, legea prevede conditia realizarii de venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.

Daca beneficiati de indemnizatia de somaj, perioada cat beneficiati de aceasta se ia in calcul la stabilirea celor 12 luni.

Legea nu conditioneaza acordarea indemnizatiei pentru CIC de plata datoriilor catre stat.
Buna ziua,
daca angajatorul va mai tine angajata, veti beneficia de concediu crestere copil. Ramane sa ajungeti la un acord cu el.
O zi concediu fara plata nu constitue un impediment..sa nu fie o luna.
Faptul ca, patronul nu si-a platit darile, ghinionul lui:(. Dumneavoastra v-i se trag lunar sumele pentru contributii asa ca..nu va faceti griji.)
Important e sa indeliniti conditia de baza si sa aveti venituri realizate( supuse impozitului) in ultimele 12 luni (inainte de data nasterii copilului).
Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru crestere copil prichindutza prichindutza sunt insarcinata in 2 luni si sunt angajata de 1 an,dar pe perioada determinata(tin locul unei mamici care este in concediu de crestre copil.Ar trebui sa se ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pentru indemnizatie de cresterea copilului ada2113 ada2113 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine. Am contract de munca part time inregistrat la o firma din 2007(din ce a aparut in 2009 am inteles ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului tavinel tavinel Buna ziua. Am fost angajata timp de 24 de luni la o firma privata,. La data de 5 decembrie 2008 am fost trimise de catre firma in concediu fara plata. La ... (vezi toată discuția)