avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului

Buna ziua. Am fost angajata timp de 24 de luni la o firma privata,. La data de 5 decembrie 2008 am fost trimise de catre firma in concediu fara plata. La data de 1 ianuarie 2009 ne-au desfacut contractele de munca pana in data de 26 ianuarie 2009 cand am fost preluate de o alta societate( alt nume) acelasi patron. Mentionez ca la data de 5 decembrie eram insarcinata si datorita acestor diferente(lipsuri) mi s-a refuzat indemnizatia de crestere a copilului. As vrea sa stiu daca am acest drept dat fiind situatia de mai sus. si inca ceva. In ce conditii poate sa ma trimita unitatea in concediu fara plata daca nu am cerut acest lucru? Din cate stiu conform CCM concediu fara plata se acorda doar la cererea angajatului nu? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 20:02, 12 Decembrie 2009
In primul rand trebuia anunta scris angajatorul ca sunteti insarcinata pentru a putea beneficia de protectia maternitatii la locurile de munca,in al doilea rand concediul fara plata este o solicitare a salariatului,sau

CCM unic la nivel national 2007-2010-Art. 43. - (1) Angajatorul va asigura condiţiile necesare realizării de către fiecare salariat a sarcinilor ce îi revin în cadrul programului zilnic de muncă stabilit.
(5) În cazul în care din motive obiective este necesară reducerea sau întreruperea temporară a activităţii, pentru maximum 15 zile pe an, cu obligativitatea reluării ei, unitatea, cu acordul sindicatelor, poate acorda concediu fără plată.
in regula si atunci in situatia asta pot beneficia de indemnizatie???
ma poate ajuta cineva cu un raspuns va rog?????!!!!! in perioada in care am fost in concediu fara plata(nu am cerut eu ci unitatea ne-a trimis) am avut platite impozitul si cotizatia la fondul de pensii? pt ca de fapt in lege asa scrie sa ai cotizatie timp de 12 luni consecutiv si sa nu ai intrerupere mai mare de 15 zile intre doua locuri de munca.
1. Numai postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.

2. Nu exista niciun act normativ care sa prevada ce spuneti dvs ........pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC trebuie sa aveti realizate venituri profesioanle supuse impozitului pe venit in ultimul an, timp de 12 luni, anterior datei nasterii copilului.

3. CFP - concediu fara plata ... prin urmare, nu se plateste salariu nu se platesc contributii catre bugetul de stat.
Daca intre 1 si 26 ianuarie v-ati fi inscris la somaj atunci ati fi avut o singura fractiune de luna cu un numar mai mic de jumatate de zile lucrate si ati fi beneficiat de indemnizatie.
Acum nu vad ce ati mai putea face.
Va doresc un copil sanatos si voios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare pentru indemnizatie de cresterea copilului ada2113 ada2113 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine. Am contract de munca part time inregistrat la o firma din 2007(din ce a aparut in 2009 am inteles ... (vezi toată discuția)
In ce condiitii pot beneficia de somaj? Andreea Z Andreea Z buna seara, am urmatoarea situatie, sunt in concediu fara plata de 9 luni, #-o caz in care firma la care sunt angajata nu a platit asig de somaj. as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Contract per.determ. si laura20 laura20 Buna ziua, Am o problema si sper sa gasesc aici sfaturi utile. La actuala firma unde lucrez am contract pe perioada determinata de 3 luni si am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)