avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stagiu de cotizare pentru indemnizatie de cresterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stagiu de cotizare pentru indemnizatie de cresterea copilului

Buna ziua,

Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine. Am contract de munca part time inregistrat la o firma din 2007(din ce a aparut in 2009 am inteles ca am dreptul la indemnizatie daca realizez venit in ultimele 12 luni), acum am aflat de la casa de pensii ca dansii (angajatorii) nu mi-au platit nici o cotizatie (la casa de sanatate nu mi-au dat informatii iar la somaj si la somaj mi-ai spus ca declaratiile sunt depuse) contabila spune ca au fost platite dar nu imi da nici o dovada. Va rog daca se poate sa-mi spuneti daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului daca dansii nu au platit.

Ce as putea sa fac in aces caz, demisia clar nu este o solutie pentru ca ar insemna sa piedr definitiv dreptul la indemnizatie intrerupand contractul de munca.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 4 Septembrie 2009
Legea nu conditioneaza acordarea indemnizatiei pentru CIC de plata contributiilor si taxelor la bugetul de stat. Conditia este ca in ultimul an, timp de 12 luni, anterior datei nasterii copilului sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Daca indepliniti aceasta conditie atunci beneficiati de indemniatia pentru CIC.
Da , nu este indicat sa demisionati acum daca sunteti insarcinata.trebuie sa aveti venituri realizate supuse impozitului pe venit timp de 12 luni, anterior nasterii.
Ca informatie suplimentara.Inaintati conducerii , in cazul in care nu ati facut-o o adeverinta de la medicul de unde sa rezulte ca sunteti insarcinata .
as dori sa intreb un consultant in ce masura ma influenteaza la primirea indemnizatiei de crestere a copilului faptul ca imi i-au prenatal din luna a 7 de sarcina. mentionez ca am salar de 2100 ron din ianuarie 2009 si voi naste la inceputul lunii august. venitul din anul 2008 este de 600 ron deoarece am fost in indemnizatie pentru primul copil si nu am intrerupere pe cartea de munca. ma intereseaza dc ma influenteaza negativ acest concediu prenatal. va multumesc!
Nu va va influenta chiar atat de mult. Pe perioada aceasta pe certificatul de concediu medical va fi mentionat codul "08" adica sarcina si lauzie si veti lua 85% din salariu.
multumesc pentru raspuns. este adevarat ca la acest concediu prenatal se plateste impozit pe salar la salarul minim pe economie? sau platesc impozit pe salarul meu de drept?

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii m1rcea m1rcea Buna ziua, Am si eu cateva nalamuriri. Ideea este urmatoarea: din 2007 am contract de prestari servicii cu o firma pentru servicii de training. Nu ma pricep ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil miruna_albu miruna_albu Buna seara, Sunt angajata cu CIM pe perioada nedeterminata de la 01.07.2009. Din 01.10.2009, angajatorul a luat masura diminuarii timpului de lucru de la 8 ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pentru cic fety fety Sunt angajata la doua societati comerciale la una de 5 ani si la cealalta de 8 luni.La calcularea indemnizatiei de nastere se iau in calcul ambele venituri ... (vezi toată discuția)