avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de prestari servicii

Buna ziua,
Am si eu cateva nalamuriri. Ideea este urmatoarea: din 2007 am contract de prestari servicii cu o firma pentru servicii de training. Nu ma pricep foarte bine, cert este ca ei platesc niste impozite la stat, iar in fiecare an in luna mai imi dau adeverinta cu ce m-au platit pe anul respectiv, cu care merg la administratie si declar veniturile. Stiu ca anul trecut mi s-a calculat de la administratie care e partea mea de obligatie de plata si am platit.
Conteaza pe undeva aceste taxe? Sanatate? Pensie? Banuiesc ca nu se prea pune pb de concediu de crestere pentru un copil, daca ma hotarasc sa raman insarcinata.
Daca ma angajez in alta parte cu part-time si platesc cele 12 luni, primesc acel concediu de crestere a unui eventual copil?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 16 Iunie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC, trebuie sa aveti realizate in ultimul an, timp de 12 luni, anterior datei nasterii copilului venituri profesionale supuse impozitului pe venit ... Veniturile obtinute in baza contractului de prestari servicii se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CIC.
Pentru a beneficia de indemnizatie crestere copil , trebuie ca anterior nasterii copilului sa inregistrati venituri supuse impozitului pe venit.
Trebuie sa fiti atenta cu veniturile dmv , cu contributiile care le datorati...cine stie pe viitor cum va pot fi de folos.
daca aveti nelamuriri puteti sa intrebati.
Inteleg ca veniturile din prestarile de servicii pentru care am platit aceste impozite se iau in calcul la indemnizatie, dar nu sunt suficiente. Doar aduc un plus la calculul celor 85%?
Da, aduc un plus la calculul procentului de 85% ... In speta, trebuie sa aveti 12 luni inaintea datei nasterii copilului in care ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.

Daca aveti numai 5 luni in care ati realizat venituri profesionale, atunci nu puteti beneficia de aceasta indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

85% din venituri din salarii cu contract de munca partial cu vechime mai mica de 12 luni ramona chisalita ramona chisalita buna. mi se vor lua in calcul veniturile din salarii cu contract partial la calcularea celor 85% pentru indemnizatia de cresterea copilului daca nu voi avea la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Epure Roxana Epure Roxana Buna dimineata.As vrea sa va intreb,daca,in caz,ca sunt insarcinata si firma ne baga cate doua zile pe luna in concediu fara plata,timp de cinci luni,mai ... (vezi toată discuția)