avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pentru crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu pentru crestere copil

sunt insarcinata in 2 luni si sunt angajata de 1 an,dar pe perioada determinata(tin locul unei mamici care este in concediu de crestre copil.Ar trebui sa se intoarca in luna mai).Pot beneficia si eu de acest concediu de crestere copil?:sorry::yes:
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:07, 6 Septembrie 2009
Beneficiati de indemnizatia de CIC numai daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, ati realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Veti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului chiar daca aveti un CIM pe perioada determinata, intrucat in ultimele 12 luni anterioare nasterii ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
va multumesc pt raspunsuri!=D>:ok:
freeelis a scris:

Beneficiati de indemnizatia de CIC numai daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, ati realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.


Imi cer scuze ca va cer lamuriri suplimentare. Sunt profesor titular, anul trecut am avut aproape 11 luni concediu fara plata (din octombrie trecut pana in august anul acesta!), iar de la 1 septembrie am revenit pe post. Mi-e teama ca voi ramane insarcinata si inteleg ca trebuie sa am un an lucrat... Pot totusi sa-mi platesc CAS-ul si impozitul sa-mi mearga vechimea, chiar daca nu am lucrat? As vrea sa rezolv problema asta dar nu stiu cu cine sa vorbesc. Daca pot plati din urma, ma puteti indruma unde si ce? Va rog mult sa-mi raspundeti!!! Multumesc din toata inima!
Legea nu conditioneaza acordarea indemnizatiei pentru CIC de plata contributiilor catre stat , ci de realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.

De exemplu, pentru a beneficia de indemnizatie ar trebui ca, copilul sa se nasca anul viitor dupa data de 1 septembrie pentru a fi indeplinita conditia celor 12 luni de realizare a veniturilor profesionale impozabile.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Lupu Gabriela Lupu Gabriela Din 15.08.2006-15.08.2008 am fost angajata pe perioada determinata . Contabila a intarziat cu actele pentru somaj astfel incat in perioada 15.08.2008 - ... (vezi toată discuția)
Concediul ibilyaandorko ibilyaandorko sint angat contract de munca 4ore sint insarcinate am drept pentru indemnizatia cresterea copilul (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Epure Roxana Epure Roxana Buna dimineata.As vrea sa va intreb,daca,in caz,ca sunt insarcinata si firma ne baga cate doua zile pe luna in concediu fara plata,timp de cinci luni,mai ... (vezi toată discuția)