avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul

sint angat contract de munca 4ore sint insarcinate am drept pentru indemnizatia cresterea copilul
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:52, 13 Martie 2010
Daca ati realizat timp de 12 luni anterioare datei nasterii venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal aveti dreptul la concediu indiferent de programul de lucru.
Da, cu conditia realizarii de venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii
ibilyaandorko a scris:

sint angat contract de munca 4ore sint insarcinate am drept pentru indemnizatia cresterea copilul


Aveti dreptul sa beneficiati de indemnizatia pentru CIC, numai in cazul in care indepliniti conditiile prevazute de lege pentru acordarea acesteia, si anume: realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an, timp de 12 luni, anterior datei nasterii copilului.
Acordarea indemnizatiei pentru CIC nu este conditionata de durata timpului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jumatate de norma, mai pot lua indemnizatia de crestere a copilului? cosmi24 cosmi24 buna ziua... lucrez la o firma cu jumatate de norma si sunt insarcinata in 5 luni... va rog sa imi spuneti daca pot avea acceas la indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestere copil prichindutza prichindutza sunt insarcinata in 2 luni si sunt angajata de 1 an,dar pe perioada determinata(tin locul unei mamici care este in concediu de crestre copil.Ar trebui sa se ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la concediu pentru ingrijirea copilului???? irinaadi irinaadi In februarie 2008 mi-am schimbat locul de munca, cu o luna intrerupere(respectiv ianuarie 2008). Tot in 2008 am nascut si nu stiu daca in cazul in care exista ... (vezi toată discuția)