avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... jumatate de norma, mai pot lua indemnizatia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

jumatate de norma, mai pot lua indemnizatia de crestere a copilului?

buna ziua... lucrez la o firma cu jumatate de norma si sunt insarcinata in 5 luni... va rog sa imi spuneti daca pot avea acceas la indemnizatia de crestere a copilului.


va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:15, 27 Martie 2010
Puteti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii.
Dvs chiar daca munciti cu jumatate de norma, realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
cosmi24 a scris:

buna ziua... lucrez la o firma cu jumatate de norma si sunt insarcinata in 5 luni... va rog sa imi spuneti daca pot avea acceas la indemnizatia de crestere a copilului.


va multumesc


Acordarea indemnizatiei pentru CIC nu este conditionata de durata timpului de munca , ci de realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul ibilyaandorko ibilyaandorko sint angat contract de munca 4ore sint insarcinate am drept pentru indemnizatia cresterea copilul (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ramona s. ramona s. va rog foarte mult! am o intrebare si nu am gasit raspuns la ea la aceleasi subiecte de pe forum. daca sunt angajata cu contract individual de munca pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil miruna_albu miruna_albu Buna seara, Sunt angajata cu CIM pe perioada nedeterminata de la 01.07.2009. Din 01.10.2009, angajatorul a luat masura diminuarii timpului de lucru de la 8 ... (vezi toată discuția)