avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Programul \\"Prima Casa\\"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Programul "Prima Casa"

Buna seara,
Iata, pe scurt, cu ce problema ma confrunt. Sunt recasatorita si am doi copii majori din prima casatorie. Sotul meu are si el doi copii majori, tot dintr-o casatorie anterioara. Din actuala casatorie nu avem niciun copil. Fiecare avem cate un apartament dobandit inaintea casatoriei noastre, fiind unici proprietari (si eu si sotul eram necasatoriti cand am cumparat acele apartamente).
La cererea copiilor lui, sotul meu a fost de acord sa le faca acestora act de donatie a apartamentului sau, fapt ce m-a determinat si pe mine sa le propun copiilor mei sa le donez apartamentul meu (fiecaruia o cota de 1/2 din apartament).
In aceste conditii, va rog daca ma puteti lamuri in urmatoarea privinta:
Daca copiii mei devin proprietari fiecare pe cate o cota de 1/2 din apartamentul meu, mai pot beneficia de facilitatile oferite tinerilor de programul "Prima casa"?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Act de donatie cristina2488 cristina2488 as avea si eu o intrebare daca se poate. mama a fost casatorita in trecut cu un barbat cu care are 2 copii, majori amandoi, ulterior au divortat, si s-a ... (vezi toată discuția)
Moștenire Alexa1717 Alexa1717 Buna ziua , părinții mei vor sa cumpere un apartament si să-l treacă pe numele meu si al sotului. Soțul meu mai are 2 copii din fosta relație ( nu au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! 1.sunt recăsătorita de 3 ani, eu am 2 copii din ... Ana.S. Ana.S. Bună ziua! 1.Sunt recăsătorita de 3 ani, eu am 2 copii din prima căsătorie, iar soțul are 3 copii din prima lui căsătorie. Eu am un apartament luat ... (vezi toată discuția)