avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... exceptia necompetentei teritoriale in recurs - ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

exceptia necompetentei teritoriale in recurs - plangere contraventionala

Prin plangerea contraventionala, petentul a invocat exceptia lipsei competentei teritoriale a instantei iar intimatul nu a facut niciun fel de mentiune cu privire la aceasta exceptie nici in intampinare si nici pe parcursul procesului. Din sentinta pronuntata, nu rezulta cum a ajuns instanta la concluzia ca este competenta teritorial de a judeca cauza. Intrebarea mea este: recurentul (care important de retinut este cel care in intampinare si pe parcursul procesului nu s-a referit la exceptia necompetentei teritoriale a instantei invocata in plangerea contraventionala), poate invoca in recurs motivul de recurs de la art. 304, punctul 3 C. Pr. Civ? Practic partea care in fata instantei de fond nu a facut nicio referire cu privire la exceptia necompetentei teritoriale invocate in plangerea contraventionala, poate in recurs sa aiba castig de cauza daca solicita casarea conform art. 304, punctul 3 C. Pr. Civ? Exista un text legal care să reglementeze aceasta situatie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 17:55, 23 Ianuarie 2013
Da poate. Nu era obligat sa observe/sesizeze faptul ca instanta este una necompetenta dpdv teritorial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia de tardivitate invocata in recurs duduionescu duduionescu O societate comerciala a formulat o plangere contraventionala. Intimata (institutie publica) a invocat exceptia tardivitatii plangerii contraventionale. ... (vezi toată discuția)
Cum se interpreteaza art. 304 indice 1 cod procedura civila? vaiscovici vaiscovici La art. 304 indice 1 din C. Pr. Civ. se precizeaza ca recursul declarat impotriva unei hotarari care potrivit legii, nu poate fi atacata cu apel nu este ... (vezi toată discuția)
Hotarare data cu incalcarea competentei materiale si teritoriale olivia stoicescu olivia stoicescu Ce se intampla cu o hotarare care s-a dat cu incalcarea competentei materiale si teritoriale(ramane valabil ce s-a judecat sau procesul se reia de la 0)? (vezi toată discuția)