avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reintregire pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reintregire pensie

Sunt pensionar MAI din 21.01.2010, cu pensie de srviciu la limită de vârstă (665 lei, vechime 17 ani si 2 luni).
În afară de perioada lucrată în MAI, am mai lucrat în civilie aprox. 28 ani, din care 13 ani în grupa I şi 5 ani în grupa a-II-a. În data de 10.12.2011 am trimis la Casa de pensii Sectorială a MAI toate documentele pentru a mi se recalcula pensia, ţinându-se cont şi de perioada lucrată în civilie, însă până în prezent nu mi s-a rezolvat problema. Vă rog să mă sfătuiţi cum să procedez pentru a-mi rezolva situaţia.
Telefonic mi se tot spune că au mult de lucru, fără să mi se dea un termen precis de rezolvare a problemei.
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:32, 22 Ianuarie 2013
Legea 263/2010

Art. 132
(1) Casele de pensii sectoriale se infiinteaza in subordinea Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii, dupa caz, ca structuri cu personalitate juridica si cu sediul in municipiul Bucuresti.
(2) Casele de pensii sectoriale prevazute la alin. (1) sunt succesoare de drept ale structurilor organizatorice responsabile cu pensiile din institutiile mentionate la alin. (1).
(3) Activitatea caselor de pensii sectoriale prevazute la alin. (1) este coordonata metodologic de CNPP.


Faceti o interventie pe adresa de e-mail: petitii@mai.gov.ro

In interventie precizati:numele si prenumele, nr. dosar de pensie, casa teritoriala (sectoriala) de pensii de care apartineti si, desigur, solicitarea dvs.



Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de pensii a mai socatu socatu poate cineva sa imi spuna prin ce act normativ s-a infiintat casa de pensii din cadrul Ministerului de Interne şi daca are sau nu personalitate juridica? (vezi toată discuția)
De la depunerea dosarului, la cate zile-aproximativ- imi trimite decizia de pensionare CYBORG CYBORG Buna ziua! Va rog frumos... Daca maine imi de pun dosarul cu documentele necesare la Casa de Pensii; 1.cate zile dureaza pana Casa de Pensii imi ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare pensie confirmat de casa de pensii niccu niccu Buna ziua, asta spune legea:Art. 50 (1) Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor, din oficiu, o data la 2 ani, de CNPP si de casele de pensii ... (vezi toată discuția)