avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata !
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata !

Buna seara !
Am castigat prin sentinta definitiva un proces civil avand ca obiect un litigiu imobiliar(un teren).Partea adversa,a fost obligata sa imi plateasca o suma importanta drept cheltuieli de judecata.Nu mi-a achitat aceasta suma desi a trecut o perioada lunga de la pronuntarea sentintei definitive si irevocabile.Intrebare:Care este termenul legal in care este obligata partea adversa sa imi achite suma respectiva si ce demersuri trebuie facute pentru a o obliga sa respecte termenul respectiv?Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: PavelIonut , utilizator 21:26, 22 Ianuarie 2013
executare silita ,adresati-va unui executor pentru ca aveti un termen de prescriere a cestui drept
Buna seara care este acest termen de prescriere?
trebie sa solicitati executarea silita in 3 ani de la data raminerii definitive si executorii a hotararii
Va trebui sa apelati la un executaor judecatoresc, cu conditia ca hotararea sa nu fi pierdut puterea executorie, adica sa nu fi trecut 3 ani de la data ramanerii irevocabile a hotararii.

Daca ati lasat sa treaca acesti 3 ani, atunci numai prin plata de buna voie a acestor cheltuieli le veti putea recupera.
Va multumesc doamna Avocat,o seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea in aplicare a hotararii judecatoresti officemvp officemvp Va rog sa-mi spuneti In cazul unei hotararii judecatoresti definitiva si irevocabile in care exista o creanta in sarcina debitorului ( de ex.cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Partaj Marilenaastra Marilenaastra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt prevederile legale in urmatoarea situatie: in urma partajului instanta a decis sa-l despagubesc pe fostul ... (vezi toată discuția)
Momentul cursul prescriptiei in cazul unor titluri executorii pronuntate pe vechiul cod de procedura civila eagle_free eagle_free Buna seara. Noul cod de procedura civila prevede: CAPITOLUL V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită Termenul de prescripţie ... (vezi toată discuția)