avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme iesire din indiviziune

buna ziua !
Problema mea este :Se face impartirea unui teren la tara in intravilan si extravilan.
Suntem mai multi frati.
Problema este partea de teren intravilan si extravilan care a revenit mamei (acum decedata), care nu a avut venit si pe care cu acordul verbal al celorlalti frati am luat-o la mine (in oras) si am intretinut-o si ingrijit-o 18 ani si tot verbal s-a convenit atunci (1983) sa-mi revina mie casa cu terenul aferent.
Problema e ca unul din frati nu vrea sa cedeze partea batranei si a tinut pe loc la notariat aceasta actiune de iesire din indiviziune (fiind in joc si alt teren care ne revenea dupa tata).
Toti ceilalti frati recunosc si vor sa-mi cedeze mie.
Intrebarea mea este: legislatia in domeniu nu stipuleaza nimic referitor la acest aspect , care sa fie in favoarea celor care au ingrijit si intretinuti batrani stiut fiind faptul ca la tara nu existau pensii?
Cu speranta ca m-am facut inteles va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune suine suine Buna ziua , parintii mei vor sa faca iesirea din indiviziune pentru teren intravilan si extravilan. E vorba de un teren si intravilan si extravilan care a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.in ce conditii pot vinde un apartament care unul din ... tanase marin tanase marin Buna ziua.in ce conditii pot vinde un apartament care unul din proprietari are sechestru pe cota indiviza? (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala si partaj Gurita Mihai Gurita Mihai Ma numesc Mihai Gurita si sunt din com.Gioseni jud.Bacau am si eu o problema daca m-a puteti ajuta urgent . Bunici mei au decedat in 2001respectiv in 2004 ei ... (vezi toată discuția)