avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Buna ziua ,
parintii mei vor sa faca iesirea din indiviziune pentru teren intravilan si extravilan.
E vorba de un teren si intravilan si extravilan care a apartinut bunicii supravietuitoare.
Aceasta nemaiputand sa stea singura la tara(acum mai bine de 25 ani) a luat-o tata, ceilalti 6 frati fiind de acord si sa i-a el tot ce-i revine bunicii. (totul verbal)
Asa ca bunica a ajuns la noi ,neavand nici un venit,parintii mei ingrijind-o si intretinind-o aproape 18 ani .
Acum cu ocazia "impartirii " cu acte in regula a pamantului, toti fratii in afara unuia nu vrea sa cedeze ce au vorbit, dimpotriva tinand pe toti pe loc de aproape 5 ani la notariat.
Acum tata merge pe cale judecatoreasca sa-si i-a partea de pamant si partea bunicii.
Intrebarea mea este: exista in legislatie vreo "portita" care sa -i dea tatalui meu de drept partea bunicii doar pe declaratiile celorlalti frati (martori) fara a fi nevoie de "parerea" celuilalt ?
Mentionez ca pe terenul intravilan in 1996 tata a demolat casa bunicii (cu acordul tuturor fratilor (nefiind atunci acte pe case la tara) si de cativa ani a facut o casa,mutandu-se acolo.
Va multumesc si astept raspunsul d-voastra.

Alte discuții în legătură

Probleme iesire din indiviziune frasin frasin buna ziua ! Problema mea este :Se face impartirea unui teren la tara in intravilan si extravilan. Suntem mai multi frati. Problema este partea de teren ... (vezi toată discuția)
Obiectiv : act de propietate grigore florentin grigore florentin Buna ziua, cer consiliere in subiectul prezentat in continuare. De aproximativ 2 ani urmaresc sa intru in posesia actului de propietate a imobilului in care ... (vezi toată discuția)
Neclaritari mostenire dupa tata Cornel03 Cornel03 Tatal meu si cu fratele lui au o propietate primita mostenire de la parintii lor, bunicii din partea tatalui, formata dintr-o casa si un teren intravilan.Sunt ... (vezi toată discuția)