avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.in ce conditii pot vinde un apartament care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.in ce conditii pot vinde un apartament care unul din ...

Buna ziua.in ce conditii pot vinde un apartament care unul din proprietari are sechestru pe cota indiviza?
Cel mai recent răspuns: tanase marin , utilizator 16:56, 21 Decembrie 2021
Oricum nu puteti vinde decat ce aveti, deci nu tot ap daca nu va apartine tot, iar ca sa il vindeti impreuna pe tot, trebuie ca acea cota sa fie scoasa de sub sechestru.

Adica cum e sechestru pe cota indiviza?
Ultima modificare: Marți, 21 Decembrie 2021
gi-jane2, moderator

Multumeac frumos in primul rand de interes.mai pe larg ,tata a decedat si am dezbatut succesiunea revenindu-ne cote parti din bunuri. mamei si 4 frati .un frate mijlociu stia ca are datori la banca si nea propus sa nu il trecem la dezbatere fiindca i se va pune poprire pe bunuri.lucru care sa intimplat caci nu am avut curajul sa trecem peste lege.acum mama vrea sa am eu grija ei.momentan o sa merg sa iau partea mamei la notar.ceilalti doi frati mai mult ca sigur nu o sa imi cedeze partile lor din apartament iar cel de-al treilea are sechestru de la un executor cred ca doar pe partea lui..momentan nu se pune problema vanzari ,mama fiind inca bine si am convenit cu dansa sa ramana in apartament eu sa renovez apartmentul sa ma ingrijesc de ea sa sustin toate cheltuielile.dar pe viitor ma gandesc ca poate va fi nevoie sa o iau la bine si acel apartament o sa vrem s il vindem.in speranta ca m-am exprimat coerent.astept un raspuns de la dvs.
Cu stima.
Tanase Marin
gi-jane2 a scris:

Oricum nu puteti vinde decat ce aveti, deci nu tot ap daca nu va apartine tot, iar ca sa il vindeti impreuna pe tot, trebuie ca acea cota sa fie scoasa de sub sechestru.

Adica cum e sechestru pe cota indiviza?

Cel mai bine ar fi sa cumparati cu contract de vanzare-cumparare/intretinere cota mamei si apoi sa va apucati de imbunatatiri.
Daca ati putea cere iesirea din indiviziune ar fi si mai bine.
Cereti atribuirea aparatamentului si platiti cota ce revine celorlalti ( sulta)..
Asa va apartine apartamentul si puteti face ce doriti cu el.
Daca il renovati acum o sa creasca valoarea si la impartire ceilalti pot spune ca nu v-au obligat sa faceti imbunataririle si o sa vrea partea lor conform pretului/valorii de atunci.
va multumesc din suflet si dumnezeu sa va aiba in paza,sarbatori fericite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la cota de mostenire cu clauza OctaviaMaria OctaviaMaria In urma decesului mamei noastre, eu si fratele meu vom dezbate succesiune pentru un apartament. Eu as dori sa cedez dreptul la cota care mi se cuvine din ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune si drepturile sotului supravietuitor air air Buna ziua, Anul acesta pe 5 ianuarie a murit tatal meu. Mama mea a ramas intr-un apartament (in acest aparatament am fost crescuti eu si inca doi frati). ... (vezi toată discuția)
Succesiune costicamacovei costicamacovei suntem 4 copii in viata mama a decedat acum 6 ani si nu s-a facut succesiunea cat ni se cuvine partea noastra dintr-un apartament cu 4 camere mentionam ca ... (vezi toată discuția)