avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cumparare autoturism, inmatriculare si inregistrare ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cumparare autoturism, inmatriculare si inregistrare fiscala

Buna ziua! Imi poate explica cineva procedura de cumparare a unui autoturism si apoi perfectarea actelor in vederea inmatricularii pe noul proprietar.

Mentionez ca autoturismul este inmatriculat in romania dupa 01.01.2007, s-a platit taxa de poluare si nu s-a recuperat. Totodata vreau sa stiu daca mai platesc taxa de inmatriculare/timbru de mediu. Am inteles ca nu voi plati asa ceva (in acest caz), dar ca am nevoie de o adeverinta de la finante a vanzatorului.

Cu stima
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 22:47, 23 Ianuarie 2013
Incheiati un contract de vanzare cumparare cu vanzatorul, inainte interesati-va daca la impozite si taxe figureaza cu datorii, pt ca trebuie sa va dea Certificatul fiscal, acesta fiind valabil doar daca are impozitele achitate la zi. Cand va da certificatul fiscal, trebuie sa va dea si fisa de inmatriculare vizata la impozite. Mergeti la un birou de copiat acte pt intocmire dosar in vederea inmatricularii auto pe numele dvs si un alt dosar pt declararea auto la impozite si taxe pe numele dvs. Eu stiu ca taxa de poluare se plateste la prima inmatriculare in tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare... christty31 christty31 Salut! Care sint etapele si in ce ordine pentru inmatricularea unei masini cumparate cu factura de la o firma? Am gasit asa multe variante pe net ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Impozit autoturism c1pr1an c1pr1an Buna seara! De curand am achizitionat un autoturism.Am facut cu vanzatorul doar act de vanzare cumparare la notar. In cazul asta cine plateste impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare atv pe firma: documente necesare anamaria_sitaru anamaria_sitaru Buna ziua, Tocmai am achizitionat un ATV de la o firma din Cluj Napoca, are numele provizorii si as dori sa il inmatriculez in Iasi pe firma. Am ca si acte ... (vezi toată discuția)