avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... impozit pe venit - activitate in strainatate, PFA in ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

impozit pe venit - activitate in strainatate, PFA in Romania

buna ziua,

Am cateva nelamuriri legate de prestarea de servcii in strainatate de catre un pfa roman.
In ianuarie 2009 am deschis un PFA - "7112 activitati de inginerie si consultanta tehnica" in speranta ca il voi putea folosi pentru a oferi consulatanta tehnica in domeniul aeronautic, firmelor din strainatate cu care am avut colaborari in trecut. Am facut demersurile necesare, am declarat veniturile estimate pentru anul in curs (dec.220) si am inregistrat RJIP si jurnalul de nventar la adm. financiara, iar pe 15 ianuarie am primit si acceptat o oferta de colaborare pe termen scurt (6 luni) in Germania.
Odata ajuns aici am avut surpriza de a constata ca desi Pfa-ul romanesc iti da dreptul de a profesa in U.E, firmele din Germania nu agreaza acest lucru preferand sa lucreze cu "freelance" inregistrati in Germania.
Alegerea a fost simpla, m-am inregistrat in Germania si am primit un numar de inregistrare pentru taxe, pe care va trebui sa il mentionez pe fiecare factura emisa, urmand sa-mi platesc taxele trimestrial.
Pana aici toate bune, insa nelamurirea mea ar fi care sunt obligatiile mele fata de cei de la taxe si impozite locale din
Romania, avand in vedere ca eu nu folosesc aici nici CUI-ul si nici nr.de inreg. de la ONRC pe nicuna din facturile emise, iar impozitul pentru activitatea prestata va fi platit in Germania.

multumesc

P.V

Alte discuții în legătură

Pfa sistem real: facturi in valuta ciuc143 ciuc143 Salut, poate s-a mai discutat dar in conditiile in care multi vor trece la SR e bine de reluat. Caz: PFA factureaza in afara UE (USA). Factura e in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru realizarea unui site care percepe taxe pentru abonamente sebydv sebydv Bună seara ! Aş dori câteva informaţii cu privire la ce acte am nevoie pentru realizarea unui website care percepe taxe lunare pentru abonament. Lucrez ... (vezi toată discuția)
Pot lucra in germania cu pfa romanesc? mifotea mifotea Salut, tocmai mi-am facut un PFA, vreau sa merg in Germania pentru a colabora cu un unchi in domeniul spectacolelor. Mai exact montari de scene de concert si ... (vezi toată discuția)