avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minor

buna ziua. as avea si eu nevoie de niste sfaturi.sunt divortada din anul 2012.la divort custodia minorului in varsta de 6 ani mi-a fost incrdedintata mie.definitiva si irevocabila.nu este vorba de o custodie comuna!! ci de custodie intreaga.acum fostul sot ma dat in judecata pt a cere custodia comuna cu domiciliul la el.tin sa mentionez ca de curand eu mi-am stabilit domiciliul is spania unde am un loc de munca.vreau sa iau copilul la mine dar datal nu a fost de acord.as dori sa-mi souneti care ar fi sansele lui de castig? am nevoie de un sfat urgent!!! va multumesc
Cel mai recent răspuns: meme1234 , utilizator 01:17, 28 Ianuarie 2013
Pana la noua hotarare, puteti pleca cu copilul in baza vechii hotarari.
Poate tatal a cerut domiciliul la el pt ca ati lasat copil in grija altor persoane si ati plecat la munca, ( daca e cazul) se poate folosi de asta la proces.
Luati urgent copilul la dvs., acolo in Spania, Notificati in scris(cu confirmare de primire) tatal privind noua adresa a minorului si invitati-l sa uzeze de dreptul sau de vizita la noul domiciliu, aratati-va bunavointa prin oferta de a tine legatura prin telefon, skype...

Nu conteaza ce ati semnat cand avea copilul 10 luni, nici ca este crescut de bunici de la nastere, nici ca ati dat bani pentru copil.
Instanta judeca dupa timpul pe care-l petreceti cu copilul.
Daca el demonstreaza ca dvs. ii trimiteti numai bani, iar tatal il viziteaza toata ziua, instanta va va da posibilitatea sa trimiteti bani in continuare, iar de copil sa se ocupe tata.
Prioritatea in cresterea copiilor o au mama si tata.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Martonze, utilizator
da.cand eu am plecat copilul a ramas la parinti mei.dar el a vut dreptul sa-l vada mereu
in tot timpil de cand eu am custodia coilului m-am ocupat in permanenta de copil financiar.el nu ia sat in fiecare luna pensia alimentara.am depus absolut toate probele necesare la dosar.copilul a stat in permanenta la domiciliul parintilor unde cand copilul avea 10 luni am dat in scris la notar k suntem de acord sa ramana la parinti.
va multumesc.el mi-a spus k este dispus sa fie de acord cu luare copilului in spania in urmatoarele conditii.eu sa-mi iau angajamentul in fata instantei k ai voi aduce copilul in tara de 2 ori pe an pe cheltuiala mea.dar k in acelas timo va cere custodia comuna.ce ma sfatuiti?
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
eu nu inteleg ceva. daca s-a dat hotararea judecatoreasca in anul 2012, s-a dat pe baza noului cod civil, nu? si de regula instantele hotarau custodie comuna pentru majoritatea dosarelor.
daca dvs aveti custodie intreaga, nu aveti nevoie de nici un acord al fostului sot pentru a putea iesi din tara cu copilul dvs. la vama vi se va cere doar hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila si atat!!!
daca aveti aceasta custodie intreaga nu va mai bateti capul cu fostul sot si scoateti copilul din tara linistita. inainte de a pleca trimeti o scrisoare cu confirmarea de primire prin care il anunati noua adresa etc. eventual faceti o copie la scrisoarea de comunicare. dvs nu aveti nici o obligatie sa suportati cheltuielile de revenire in tara ale minorului pentru ca tatal sa isi exercite dreptul la vizita. tatal are dreptul la vizita, daca vrea sa il foloseasca- il va folosi pe banii lui.

dar repet, mi se pare curios ca dvs sa aveti custodia intreaga a copilului si totodata sa va faceti griji pentru tatal copilului in privinta acordului de scoatere a copilului din tara.

Plecati cu copilul mai repede , Ia judecata veti cere ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs in Spania, iar autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun ca nu va incurca prea tare.
In privinta programului de vizita, puteti aduce copilul in vacanta de vara , dar veti imparti cheltuiala sau daca e vb de cheltuiala dvs, atunci il aduceti in tara cand veti dori , cand veniti in concediu la parinti.

Alte discuții în legătură

Autoritate parinteasca danyela2003 danyela2003 Autoritatea părintească în privinţa minorei , se va exercita de către reclamanta pârâtă. Stabileşte locuinţa minorei la reclamanta ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Conditii iesire din tara cu minor camy29 camy29 daca sunt divortata de sotul meu iar legea mia dat mie copilul pentru ca nu sa prezentat la divort pot iesi cu copilul din tara fara acordul lui? (vezi toată discuția)