avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... taxa auto 2013
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

taxa auto 2013

Bna ziua, am platit taxa de poluare la o masina in 2008, am dat in jdecata si am recuperat-o, acm vreau sa vand masina si cei de la inmatriclari i-au spus cumparatorului ca trebuie sa plateasca iar taxa?
Este legea nr. 9/2012 cea care se aplica in situatia mea? pentru ca eu stiam ca se refera doar la masinile inmatriculate inainte de 2007 si pentru care nu s-a perceput acea taxa....
Va rog sa ma lamriti si pe mine.mltmesc.
Cel mai recent răspuns: eu_craciun , utilizator 09:06, 30 Ianuarie 2013
Salut !
Iti spun ce am patit eu.Am vrut sa trec masina ( 2003 ) de pe firma mea pe persoana fizica.
Am facut toate actele, inclusiv asigurarea pe 6 luni care a fost de 350 lei, si cand ajung la ghiseul de inmatriculari ma intreaba daca am platit taxa de poluare. Normal ca nu platisem, doar am intrebat mai inainte acolo si a zis ca nu trebuie.
Insa ieri mi-au spus ca pana la o noua modificare ramane valabila legea de anul trecut care a fost doar AMANATA pana la 01 ianuarie 2013.
Prin urmare sunt in stand-by. Astept noile reguli, daca s-or schimba.
Ei spun ca legea intai trebuie aplicata, asa cum e ea, apoi o contesti in instanta si ti se face dreptate. Prin urmare...intelegi acum.

sanatate si rabdare .
Conform legii 9/2012, care este acum in vigoare taxa trebuie platita daca masina a fost inmatriculata in Romania inainte de 2007, sau inmatriculata dupa 2007 dar taxa s-a recuperat in instanta.
Multumesc pentru raspuns si care este parerea dumneavoastra se poate recupera si aceasta noua taxa?
Nu.Legea e in vigoare deja.
Stiu ca e in vigoare dar nu se poate contesta la fel ca vechea lege?doar este la fel de abuziva nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare platita in 2011 mai este valabila? LILI25 LILI25 Am cumparat o masina cu taxa de poluare platita in 2011. La serviciul inmatriculari mi-a fost respin dosarul pe motiv ca taxa nu este platita pe numele meu. ... (vezi toată discuția)
Noua taxa auto simonik2011 simonik2011 buna ziua, un prieten a cumparat o masina din Germania in februarie 2012 si a inmatriculat-o, pe decizia privind stabilirea taxei pt emisiile poluante este ... (vezi toată discuția)
Noua taxa auto dinuv dinuv va salut.am o intrebare legata de noua taxa auto,aplicabila din 2013.daca eu cumpar anul acesta(2012)o masina din germania,fabricata in 2002 de ex.,si o ... (vezi toată discuția)