avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de intermediere? de comisionare? care e forma ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de intermediere? de comisionare? care e forma corecta?

Buna ziua,

As dori un sfat in urmatoarea problema: o societate comerciala doreste sa intermedieze un contract intre un beneficiar (SC) si un executant (SC). In ce forma se poate semna un contract prin care societatea intermediara sa incaseze de la executant un procent din valoarea facturilor emise pe parcursul unui an (comisionul sa se plateasca la fiecare factura emisa)? Care sunt clauzele cheie care trebuie continute? Se poate introduce clauza de penalitati daca executantul nu isi plateste comisionul datorat la timp? Am studiat cateva contracte si nici un model nu avea aceasta clauza .
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: amazoana , utilizator 17:17, 12 Februarie 2009
Buna ziua ,

Se poate incheia un contract de intermediere intre cel doua societatii beneficiarul si executantul si se poate de asemenea prevede o clauza prin care sa se plateasca penalitati in caz de intarziere de 0 , 5 % pe zi sau mai putin in functie de cum cadeti de acord cu partea .
Va multumesc mult pentru raspuns! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva: transport efectuat in ue de transportator roman prin casa de expeditie cu sediul in romania CameliaBeres CameliaBeres O societate de transport primeste comenzi de transport de la un beneficiar cu sediul in UE. Ambele societati(transportatorul si beneficiarul) sunt inregistrate ... (vezi toată discuția)
Penalizari la o conventie de prestari servicii adi1970 adi1970 am semnat o conventie de prestari servicii - intermediere pentru cumparare cu o agentie imobiliara la data de 1 sept. 2007. Pentru neplata la termen a ... (vezi toată discuția)
Contract de executie valica_21 valica_21 buna ziua.lucrez la o firma de constructii si montare geam termopan.am conceput un contract de executie lucrari si am parcurs urmatoarele puncte:partile ... (vezi toată discuția)