avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registrul jurnal de incasari/plati PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registrul jurnal de incasari/plati PFA

Buna

Ce pot inregistra in RJPI?Toate chitantele si BF ?Exista procent de deductibilitate limita ca la un SRL?Ce declaratii trebuiesc depuse pana pe25.01.2013 respectiv 31.03.2013?

Cum se calculeaza impozitul pe venit si ce procent are?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: iancuveronica , utilizator 10:27, 3 Februarie 2013
Pentru deductibilitate cititi in Codul fiscal ''impozit pe venit PFA'',impozitul este de 16%.In Jurnalul de incasari si plati treceti platile efectiv facute cu scopul realizarii activitatii independente in anul fiscal respectiv.Impozitul se calculeaza ca diferenta intre veniturile obtinute si cheltuielile deductibile aferente.Cheltuiala cu impozitul pe venit nu este deductibila.Dupa declaratia 220 de estimare a cheltuielilor ce trebuia depusa pana pe 15 ian a.c.(daca ati avut activitate numai pe o perioada din anul trecut si daca sunteti inregistrat la calcul la venit real nu la norme de venit)se depune declaratia 200 pana pe 25 mai a.c. pt regularizarea impozitului pe anul trecut si Declaratia 392 (cititi Instructiunile aferente declaratiei)pina pe 25 feb a.c.Lucrurile vor fi mai clare daca cititi (site ANAF) ceea ce v-am recomandat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate cmi stomatologic Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Apelez la cunostintele celor care tin contabilitatea CMI stomatologice (neplatitor de TVA) pentru a ma lamuri in urmatoarele: 1. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Declaratii pt pfa getafolescu getafolescu Am infintat PFA-ul anul trecut in aprilie si am depus formularul 220 pt anul 2011. Nu am avut decat cheltuieli in 2011. Ce trebuie sa fac in anul 2012? (vezi toată discuția)
Cateva intrebari contabilitate ll irina_iris_26 irina_iris_26 am ii neplatitor tva sistem real...intrebari: 1-completez registru incasari -plati si la final de an ce fac cu reportul?(il declar in declaratia 200?)si ... (vezi toată discuția)