avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... suspendare permis auto
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

suspendare permis auto

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o sugestie, ma aflu intr-o sitautie stupida care pare sa nu aiba nici o rezolvare favorabila mie, mai exact
dupa ce am contestat un proces verbal de suspendare permis pe 30 zile pt neacordare prioritate pietoni, judecatoria ia decizia irevocabila si definitiva pronuntata in 29.10.2012 de a-mi respinge plangerea.
Eu ca cetatean disciplinat am urmarit pe portalul instantelor procesul, am vazut decizia de respingere plangere si m-am prezentat la inceputul lunii nov pentru a preda permisul, acum vine partea interesanta;
politaiul nu vrea sa imi ia permisul pt ca nu am sentinta, imi spune sa astept sentinta, dupa care voi avea 15 zile termen ca sa fac contestatie si inca 15 zile sa imi predau permisul.
Asa ca am asteptat sentinta, care mi-a venit cu data postei 20.12.2012.
La inceputul lui ianuarie 2013, cu sentinta in mana merg din nou sa imi predau permisul, de data asta politaiul, acelasi, imi zice ca mi-l ia pe 60 de zile pt ca sentinta e irevocabila din 29.10 iar eu am depasit termenul de 15 zile.
Ce pot face? cand am fost sa il predau eram in termen dar nu aveam sentinta, cand am avut sentinta nu am mai fost in termen, ce vina am eu? se poate face ceva ca sa nu imi ia carnetul pe 60 zile?
termenul de 30 zile in plus se poate majora in cazul in care intarzii mai mult cu predarea carnetului?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Predare permis suspendat in termen de 15 zile edward_eeu edward_eeu Mi-a fost suspendat permisul 30 de zile pentru depasire periculoasa. Am contestat in instanta. La prima infatisare, 01.04.2011, am renuntat la proces. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Cum se restituie permisul auto suspendat bestele bestele In iunie 2007 am fost sanctionat pentru nerespectarea regulilor privind depasirea, cu amenda si suspendarea permisului pentru 30 zile. Am facut plangere, unde ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta pentru predare permis vanExel vanExel Pe scurt: am contestat retinerea permisului pt neacordare prioritate pietoni, apoi mi-am retras contestatia, la primul termen s-a decis ca sentinta de ... (vezi toată discuția)