In iunie 2007 am fost sanctionat pentru nerespectarea regulilor privind depasirea, cu amenda si suspendarea permisului pentru 30 zile. Am facut plangere, unde s-a dat sentinta de respingere a plangerii, la care am facut recurs, cu acelasi rezultat. Prima sentinta am primit-o prin posta si recursul a decurs de la data primirii sentintei (data postei), cauza s-a judecat in alt judet decat cel de domiciliu. Sentinta la recurs nu am primit-o nici pana la aceasta ora, in schimb am primit de la politia judetului unde s-a judecat, o instiintare ca a fost pronuntata sentinta la recurs in noiembrie 2008, si ca trebuie sa predau permisul cu data de 31 dec. 2008, pentru 60 zile, intrucat nu l-am predat in 15 zile de la data pronuntarii sentintei, instiintare primita in 5 ian.2009. In data de 6 ianuarie 2009 am predat permisul. Initial mi s-a spus ca sa trec sa-l ridic pe data de 29, dar cand m-am dus mi s-a spus ca mai trebuie sa stau 30 zile, in total 60,conform celor comunicate de politia judetului unde s-a produs acea depasire neregulamentara.
Intrebarea este daca la cele 30 + 30 zile suspendare este necesar sa dau examen pentru restituirea permisului, sau nu.
Deciziile date in recurs nu se comunica. Dvs. aveati obligatia sa va interesati de cursul dosarului, si in 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii prin care vi s-a respins plangerea, aveati obligatia sa va prezentati la serviciul politiei rutiere pentru a preda permisul. Neprezentarea dvs. in acest termen a atras majorarea suspendarii cu inca 30 de zile.
Potrivit dispoz. art.219(1) lit.b din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 , la expirarea termenului de suspendare vi se restituie permisul doar in situatia in care ati promovat testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie.:((
Av. Carbunaru E.
Multumesc pentru raspunsul dvs. la mesajul meu.
Intrebare :
Azi am fost la politzie si am intrebat cand mi se termina perioada de suspendare, la care mi s-a raspuns sa ma prezint pe data de 2 martie cu dovada si buletinul pentru a-mi ridica permisul.
Am intrebat daca trebuie sa dau test, si mi s-a raspuns ca NU !.
Intrebarea mea : as putea avea surpriza ca pe data de 02.03.2009 sa nu primesc permisul pentru ca nu m-am prezentat la respectivul TEST ?