avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă am predat permisul cu o intarziere mare
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

am predat permisul cu o intarziere mare

problema mea este destul de des intalnita in judetul olt mai exact slatina , in urma unei judecate cu politia am pierdut si a atras la radui suspendarea permisului de conducere, aceasta sentinta am aflat-o prin posta si de la data primiri sentintei au trecut 2 zile pana la predarea permisuluil. la chiseu mi s-a adus la cunostinta ca am depasit numaru de zile in care trebuia sa ma incadrez :(( . cu un motiv bun am inteleas ca pot rezolva situatia. Imi puteti da un sfat in care sa imi spuneti ce motiv ar fi destul de plauzibil de nu am depus carnetu. TREBUIE SA AM SI DOVADA LA MOTIV!!!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:13, 15 Iulie 2011

Banuiesc ca vorbim de o plangerea contraventionala pe Oug 195/2002.
Ma indoiesc ca ati primit sentinta, pentru ca sentinta instantei de fond in plangerile contraventionale este definitiva si irevocabila de la data pronuntarii si nu se mai comunica petentului dupa intrarea in vigoare alegii 202/2010.
Sau daca v-ati judecat si in recurs pe legea veche, situatia este aceeasi.
Presupun ca ati primit instiintarea de la servicul politiei rutiere prin care sunteti instiintat ca permisul dvs. a fost supendat incepand cu data x si ca perioada suspendarii a fost majorata cu inca 30 de zile ca urmare a incalcarii termenului de 15 zile de la data pronuntarii sentintei, termen in care trebuia sa predati permisul.
Din pacate necunoasterea legii nu poate fi o scuza, mai ales ca aveati posibilitatea sa consultati un avocat care sa va explice care este procedura in cazul in care plangerea dvs. va fi respinsa..:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuia predat permisul? ADRIANAX ADRIANAX Revin la rugamintea mea: -ma aflu in urmatoarea situatie: Am depus la politia Slatina permisul de conducere si certificatul de grefa in data de 24.febr.2011 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, plangere respinsa De_MooN_Ro De_MooN_Ro totul incepe in ziua de 19.06.2011 cand un politist ma opreste ca am depasit pe linia continua desi nu mai exista nimic in zona care sa ateste asa ceva. toate ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa, hotarare irevocabila fbaflorin fbaflorin Buna...acum ceva timp am depus o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal de constatare(amenda 740 si permis suspendat 30 zile). La judecatorie s-a ... (vezi toată discuția)