avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Despre noul impozit pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Despre noul impozit pe venit

Buna ziua! Apreciez existenta si utilitatea sfaturilor dumneavoastra. Va rog frumos sa ma orientati in noile conditii pentru ca, dupa cum vad eu, s-ar putea sa punem lacatul la firma. Contabilul pe care il avem e in varsta si zgarcit la informatii, poate o fi depasit. Apreciez intelepciunea oamenilor cu experienta de viata numai ca trebuie sa ne ajute si pe noi cei mai tineri si neexperimentati!
Pana acum functionam, de 4 ani, cu impozit pe profit si eram la limita din cauza cheltuielilor foarte mari mai ales in perioada de iarna. Ce-o sa facem de-acum, vor mai conta cheltuielile sau se va tine cont numai de vanzari? Activitatea noastra presupune cheltuieli mari si contractarea de datorii din toamna pana-n primavara urmand ca din primavara pana-n toamna sa le platim pentru ca apoi sa reluam circuitul! La ora asta inca n-am reusit sa depasim cercul acesta vicios si ma tem ca de acum incolo va fi si mai greu. Avem SRL, angajati, etc. si la ora asta multe datorii. Activitatea implica multa manopera si nu putem fara angajati. Daca inchidem firma vom putea sa deschidem un PFA si sa angajam si pe altii? Va rog frumos orientati-ne, nu vreau sa fur meseria nimanui( cum crede contabilul nostru) ci doar sa stim ce sa facem sa supravietuim pentru ca avem o studenta si inca doi liceeni de intretinut. Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Cel mai recent răspuns: daria_743 , utilizator 12:28, 28 Ianuarie 2013
Modificarea unor prevederi referitoare la impozitul pe veniturile microintreprinderilor,au fost efectuate prin OG 8/23.01.2013 de modificare si completare a Codului fiscal.
Conform modificarilor, persoana juridica romana care a realizat la 31 decembrie ale anului precedent venituri sub 65000 euro(calculati la cursul BNR de la aceeasi data),chiar si fara salariati,este obligata la plata unui impozit de 3%,baza impozabila fiind veniturile realizate,cu anumite exceptii.Este posibila inchiderea firmei si deschiderea unui PFA,pe care puteti angaja salariati( OUG nr.44/2008 actualizata).










Cheltuielile vor conta numai dpdv al tva-lui (daca se incadreaza in limitele impuse de Codul Fiscal) si la profitul contabil de la sfarsitul anului (repartizarea profitului pe dividende).
Din pacate, multe firme se afla in situatia dvs. Poate trebuie sa stati cu pixul pe hartie, sa faceti calcule si sa vedeti daca este mai avantajos sa fiti PFA, sa inchideti afacerea sau sa ramaneti in continuare pe acest sistem de impunere.


Buna ziua,
Daca firma are cifra de afaceri 0 la 2012, dar in ianuarie 2013 are facturat 100000 euro cum credeti ca se procedeaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprinderi iulianabaltesi iulianabaltesi Anul trecut am fost microintrprindere, dar am depasit plafonul de 65000 eur, anul acesta ce se intampla? (vezi toată discuția)
Contractor petrolist - taxe impozite sebi74 sebi74 Buna ziua, Ma numesc Sebastian. Am fost angajat timp de 14 ani la o firma de servicii in domeniul petrolier in strainatate (muncitor pe platforma petroliera). ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale an 2013 contabilbuc contabilbuc O intrebare: microintreprindere din februarie 2013 in luna moiembrie am cifra de afaceri de 281000 lei,firma devine platitoare de impozit pe profit incepind cu ... (vezi toată discuția)