avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reconstituire contact de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reconstituire contact de vanzare cumparare

va rog sa ma ajutati am un contract de vanzare cumparare din 1990 care nu mai gasim originalul am fost la camera notarilor publici sa-mi dea din arhiva copie legalizata si mi-au raspuns ca "actul autentic nu a fost transferat in anul 2007 de la judecatorie fiind constatat lipsa cu ocazia preluarii arhivei unde sa ma adresez va multumesc
Cel mai recent răspuns: sarah , utilizator 13:53, 11 Februarie 2009
Încercaţi la Oficiul de cadastru, dacă la data încheierii contractului imobilul era întabulat. Dacă nu, la cel de la care aţi cumpărat. Iar dacă nici acolo, atunci nu văd ce aţi mai putea face. Poate la finanţele locale, unde aveaţi obligaţia să depuneţi o copie, dar posibilitatea legalizării unei copii după o copie a actului nu există.
nu a fost intabulat. am fost la cartea funciara care m-a trimis la arhivele nationale unde nu am gasit deoarece ei preiau actele dupa 30 de ani, la administratia financiara exista doar copii. nu stiu ce sa mai fac.
Depinde si ce contract este... de vanzare cu cine?

Se poate intgroduce o falsa actiune in constatarea proprietatii, da, insa poate nu se ajunge acolo...
Depinde si daca ati mai facut vreodata copii legalizate dupa acel contract etc.
nu s-au facut copii legalizate si vanzarea a fost facuta intre persoane fizice, exista vanzatorul dar nici el nu mai are originalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama a pierdut actele de proprietate ale apartamentului. acum ea într-un azil, ce pot face pentru a scoate alte acte? FlorinChiva FlorinChiva Bună ziua. Mama mea a pierdut actele de proprietate ale apartamentului. Proprietari au fost ea și tatăl me care a decedat. Nu s-a făcut moștenire după ... (vezi toată discuția)
Contract apartament pierdut lex_ad lex_ad ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. ... (vezi toată discuția)
Acte pentru succesiune anna2000 anna2000 buna ziua, o inrtebare scurta... notarul mi-a zis ca pentru dezbatere nu e suficien extrasul cf pt. apartament, ci am nevoie si de contractul de ... (vezi toată discuția)