avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Declarare venit zilieri pe 2012
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Declarare venit zilieri pe 2012

As vrea sa stiu in ce declaratie se declara zilierii pentru anul 2012. Am declarat lunar impozitul retinut zilierilor prin modificarea sumei retinute drept impozit salariatilor (fara a nominaliza zilierii). Acum ce fac? Modific suma retinuta salariatilor drept impozit in Declaratia 205? Sau exista o declaratie speciala pentru zilieri?
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 14:24, 24 Ianuarie 2013
Nu exista o declaratie speciala pentru zilieri. Corect este sa faceti rectificative la Declaratiile 112, si sa depuneti Declaratia 205 corect. Declaratia 205 nu corecteaza Declaratiile 112 depuse pana acum eronat, intre ele trebuie sa existe o corelatie in ceea ce priveste impozitul retinut la sursa pentru salarii si asimilate salariilor.
Nu au fost completate gresit Declaratiile 112. Asa erau recomadarile ANAF. Impozitul retinut zilierilor trebuia adaugata la suma totala a impozitelor retinute salariatilor.
Atunci, inseamna ca si acum va vor preciza cei de la ANAF cum va trebui sa procedati cu Declaratia 205.
Din punctul meu de vedere vad Declaratia 205 (strict referitor la impozitul pe salarii) ca pe o centralizare a Declaratiilor 112, si consider necesara existenta unei corelatii intre cele doua, aceasta declaratie luand in acest an locul fiselor fiscale. Imi pare rau ca nu v-am putut ajuta, poate o va face altcineva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratiile 205 - unde verificam faptul ca au fost inregistrate corect de fisc? IuliaPopescu IuliaPopescu Buna ziua, verificam starea tuturor declaratiilor depuse si ne-am lovit de o problema. Avem declaratii depuse, cu recipise - dar care la Anaf persoane ... (vezi toată discuția)
Completarea d205 - salariatii detasati Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am un salariat detasat la o alta unitate. Noi am depus declaratia 205 pe 0, intrucat la noi contractul este suspendat in baza detasarii. ... (vezi toată discuția)
Rectificativa declaratie 205 danutza2013 danutza2013 Buna ziua. Cred ca am gresit declaratia 205 aferenta anului 2008. In 2008 s-a repartizat suma de 10.000 lei pe dividende, din care asociatii au incasat in ... (vezi toată discuția)