As vrea sa stiu in ce declaratie se declara zilierii pentru anul 2012. Am declarat lunar impozitul retinut zilierilor prin modificarea sumei retinute drept impozit salariatilor (fara a nominaliza zilierii). Acum ce fac? Modific suma retinuta salariatilor drept impozit in Declaratia 205? Sau exista o declaratie speciala pentru zilieri?
Nu exista o declaratie speciala pentru zilieri. Corect este sa faceti rectificative la Declaratiile 112, si sa depuneti Declaratia 205 corect. Declaratia 205 nu corecteaza Declaratiile 112 depuse pana acum eronat, intre ele trebuie sa existe o corelatie in ceea ce priveste impozitul retinut la sursa pentru salarii si asimilate salariilor.
Nu au fost completate gresit Declaratiile 112. Asa erau recomadarile ANAF. Impozitul retinut zilierilor trebuia adaugata la suma totala a impozitelor retinute salariatilor.
Atunci, inseamna ca si acum va vor preciza cei de la ANAF cum va trebui sa procedati cu Declaratia 205.
Din punctul meu de vedere vad Declaratia 205 (strict referitor la impozitul pe salarii) ca pe o centralizare a Declaratiilor 112, si consider necesara existenta unei corelatii intre cele doua, aceasta declaratie luand in acest an locul fiselor fiscale. Imi pare rau ca nu v-am putut ajuta, poate o va face altcineva.