avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu succesiunea...URGENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu succesiunea...URGENT

Buna. Am o mica problema si as avea nevoie de un sfat. Tata a murit in urma cu 6 luni, dar noi nu am stiut ca trebuie sa facem ANEXA 1 la dosar...astazi a fost mama sa intrebe ce este cu aceasta anexa si i-au spus ca trebuie sa mearga la un notar sa faca succesiunea pentru a putea primi certificatul de mostenitor dupa tata. Problema este urmatoarea, noi cei 5 frati trebuie sa semnam in favoarea mamei, pentru a putea ramane ea unic mostenitor nu? Dar 2 dintre frati nu vor sa semneze, pe motiv ca chiar daca tata a murit lucrurile trebuie sa ramana la fel. Intrebarea mea este cum va putea mama sa ia certificatul de mostenitor daca cei 2 nu semneaza iar ceilalti 3 semneaza i favoarea ei. Trebuie sa le dea bani celor 2 pentru partea care li se cuvine? sau i se da certificatul doar pe partea ei si a celor 3 care au semnat? Trebuie sa schimbe toate contractele de la lumina, asociatie si restu pe numele ei si nu poate deoarece nu are certificatul de mostenitor. Va rog s mi raspundeti. Multumesc
Certificatul de calitate de mostenitor se elibereaza fara dezbaterea succesiunii.
problema este nu doar dezbaterea succesiunii cat si partajul bunurilor. Daca nu va intelegeti cu fratii trebuie sa apelati la instanta. oricum, fratii daca nu renunta, isi vor primi partea lor.
Ideea este ca mama vrea sa-mi lase mie apartamentul, iar eu sa am grija de ea. Si vreau sa le dau si banii care li se cuvin fratilor mei, partea care le revine eu o platesc la fiecare. Dar pentru a putea sa-mi dea mie apartamentul, ea trebuie sa aiba certificatul de mostenitor pe tot apartamentul??? Si aici este problema ca 2 dintre frati nu vor sa semneze in favoarea mamei, nu ii intereseaza ce vrea sa faca mama, pur si simplu nu vor. Dar daca mama are partea ei plus partea celor 3 copii poate sa imi dea mie? Maama ar detine mai mult de jumatate in cazul acesta, cei 2 ar fi obligati sa cedeze? in schimbul unei sume de bani?
In aceste conditii, mama poate sa va cedeze doar cota-parte ce ii revine din apartament.

Pentru a va lasa tot apartamentul trebuie sa dezbateti succesiunea.

Daca ceilalti frati nu vor, atunci va trebui sa va judecati,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters98379 ContSters98379 Buna. Acum cateva luni a murit tatal meu. A ramas un apartament, noi suntem 3 frati. Mama vrea sa-mi lase mie apartamentul, cu conditia sa am grija de ea., eu ... (vezi toată discuția)
Contestare, anulare eu12 eu12 Am facut contract de vanzare -cumparere cu mama mea care a murit mai bine de 10 ani, iar fratele meu vine acum si spune ca el nu stia de contract si ca va cere ... (vezi toată discuția)