avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar in alt oras?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar in alt oras?!

Buna ziua!

Eu si sotul meu suntem despartiti in fapt de patru ani.
El locuieste in TM, unde ne-am si casatorit, iar eu si copilul nostru - in PH, din 2009.
Vrem sa divortam la notar, amiabil. Nu avem bunuri, proprietati si alte alea de-mpartit.
Decat copilul.

Dat fiind faptul ca fetita mea este bolnava neuro-pshihic, iar deplasarea pana in TM, pentru a merge la notar, ar fi o corvoada enooorm de mare, cum sa procedez, printre ce randuri sa citesc ceva ce m-ar putea ajuta sa inaintam actele pentru divort in orasul X din PH, unde locuiesc eu si fetita mea?
Sotul meu este de acord sa vina in orasul unde locuiesc, sa depunem impreuna actele la notar, ca sa nu (ma) mai chinui (cu) fata pe drum.

Cum sa procedam? Ce hartii ne-ar putea ajuta?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri! (sper din suflet sa fie pozitive! )
Cel mai recent răspuns: Pocahontas , utilizator 15:31, 26 Ianuarie 2013
Mergeti la un notar din loalitatea X din PH impreuna cu sotul, explicati-i acestuia cum sta situatia. In mod sigur veti primi un raspuns favorabil, iar acesta va reusi sa va divorteze.
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Multumesc de raspuns!

Am fost astazi la notar si i-am expus situatia. Doamna notar s-a aratat intelegatoare, dar mi-a aratat un articol in care se specifica clar ca divortul se poate inainta in localitatea unde au avut sotii ultimul domiciliu. Am rugat-o sa se intereseze, sa citeasca printre randuri cumva, daca am putea totusi in X.
Dansa a spus ca se va interesa. Si a mai spus ca riscam sa dam banii degeaba si sa ne fie respins dosarul, daca ceva nu e in regula. Ma rog, ceva de genul.

Acum, na, ma gandesc eu ca dansa este extrem de ocupata, dat fiind faptul ca este sigurul notar din oras, asa ca m-am gandit ca daca as afla eu ceva solutii prin forumul dumneavoastra, ar fi mai usor sa i expun doamnei.

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 59 din data de 24 ianuarie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului justitiei nr. 81/2011 privind completarea Regulamentului de punere in aplicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, adoptat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 710/C/1995.

Completarea Regulamentului de punere in aplicare a Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995 a fost determinata de intrarea in vigoare a Legii nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, care instituie noi reglementari referitoare la conditiile si procedura divortului prin acordul sotilor.

Procedura divortului prin acordul sotilor este de competenta notarului public cu sediul biroului in circumscriptia judecatoriei in a carei raza teritoriala se afla locul incheierii casatoriei sau ultima locuinta comuna a sotilor.

La primirea cererii, notarul public are obligatia de a verifica, in prealabil, competenta teritoriala. In cazul in care stabileste ca divortul prin acordul sotilor este de competenta altui birou notarial, indruma partile sa se adreseze notarului public competent. Daca partile insista sa inregistreze cererea, notarul public va proceda la inregistrarea cererii si va pronunta o incheiere de respingere a acesteia.

sursa: juridice.ro

Puteti sa-l imputerniciti pe sot sa depuna actele de divort la Timisoara, apoi sa mergeti doar o data cand va fi sa semnati actele.
Incercati sa gasiti pe cineva sa stea cu copilul doua zile.

Sotul n-a stat nicio luna in Ph cat sa fie asta ultimul domiciliu comun ? :)
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos pentru raspuns!

Nu, sotul meu nu a locuit nici macar o luna in Ph. Cand eram impreuna, veneam doar in concediu, doua saptamani pe an.

Ma bucur ca exista posibilitatea sa-l imputernicesc pe el sa depuna actele de divort, iar eu sa vin doar la semnatul actelor! E bine si-asa.

Va multumesc inca o data pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de divort in cazul in care unul dintre soti nu este in tara Simmy Simmy Buna ziua, Pentru inceput, descrierea problemei: sunt casatorit de aproximativ 2 ani, iar anul trecut am plecat impreuna cu sotia la facultate in ... (vezi toată discuția)
Divortul la notariat acapulco acapulco de cand ,ca data, se poate divorta la notariat sau la primarie?X-( (vezi toată discuția)