avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii SCUTIRE IMPOZIT SALAR HANDICAP ACCENTUAT
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

SCUTIRE IMPOZIT SALAR HANDICAP ACCENTUAT

Cine cumoaste legislatie in sensul : "pentru un pensionar limita de varsta , angajat cu CIM timp partial, persoana cu handicap accentuat, poate beneficia in anul 2013 de scutire impozit pe salar ??", il rog sa-mi furnizeze si mie informatia.
Cel mai recent răspuns: zdanut , utilizator 18:07, 24 Ianuarie 2013
Persoana care face dovada ca detine decizie/certificat de incadrare in grad de handicap,in temeiul disp art 26 din L nr 448/2006 republicata beneficiaza de
facilitatea scutirii de impozit pe veniturile din salarii si indemnizatii de natura salariala
scutirea pe impozit pe venitul din salariu se face la cererea celui indreptatit cat timp are un certificat de handicap cu grad accentuat sau grav valabil, conform art. 24 lit. (a) din legea 448/2006 insa incepand cu data de la care a fost pusa cererea ci nu retroactiv...
Bineinteles ca trebuie sa ataseze la cerere si un certificat de handicap accentuat sau grav valabil.
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
codulmuncii, utilizator
Certificat persoana handicap am din 1993, Cerere am reinoit anual, era prevazut in Codul Fiscal art.55 alin.(4) lit.K1, acum nu mai este.
De L448/2006 stiu. Ma refer daca codul fiscal mai prevede asa ceva, ca eu nu mai gasesc. Daca nu este in codul fiscal ce fac cu L448/2006 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri de impozite pentru persoanele cu handicap accentuat BG BG Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la actul normativ care prezinta scutirile de impozite de care beneficiaza o persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap laur2013 laur2013 Buna ziua, Daca o persoana detine un certificat de incadrare intr-un grad de handicap si in acest timp sa angajat, aceasta mai plateste CAS si impozit pe ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe salariu sirbualexandru sirbualexandru mentionez ca am certificat de handicap gradul 2 accentuat dobandit pe 16 oct. 2014 ,am trimis la serv un examplar (mentionez ca sunt politist)si mi-a venit o ... (vezi toată discuția)