avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces de actiune in constatare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces de actiune in constatare

Buna ziua ,ma numesc Costache Iulian si in anul 2007 am vandut unui cetatean o masina marca Dacia cu chitata de mana cu martori.Pana acum nu a dorit sa perfectam actele ,am reusit sa scot masina de la impozit,dar la politie eset inca pe numele meu .L-am actionat in judecata si la primul termen a cerut amanare motivand ca nu a avut timp sa-si pregateasca apararea adica sasi angajeze un aparator.Mentionez ca nici eu nu am un aparator adica ma apar singur .Eu doresc sa pot obtine o hotarare judecatoreasca ca sa pot radia masina de pe numele meu de la politie.Au venit si 3 amenzi de rovinieta pe numele meu.Ce pot sa fac si ce sanse sunt sa am castig de cauza?Cat mai poate amana procesul? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iulyus02 , utilizator 11:44, 28 Ianuarie 2013
Actiunea trebuia facuta in sensul de a se constata de catre instanta intervenirea vanzarii si instanta sa pronunte o hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare in contradictoriu cu cumparatorul .Veti timbra la valoare . Dupa pronuntarea hotararii si legalizarea acesteia cu mentiunea definitiva si irevocabila o depuneti la fisc si la politie iun vederea radierii .Daca ati formulat corect actiunea veti castiga. Aveti dreptul la cheltuieli de judecata daca angajati avocat .
Multumesc pentru raspuns.Cele 3 amenzi de rovinieta trebuie sa le depun la dosar si sa cer instantei sa le plateasca el,nu?Mentionez ca de le financiar am scos masina in baza chitantei de mana ,deci nu mai platesc impozit.A mai ramas doar la politie inregistrata.Daca nu angajez avocat nu pot sa cer cheltuiele de judecata?Am sanse daca ma apar singur sau trebuie sa angajez un avocat?Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desi am vandut autoturismul, primim in continuare amenzi. cum sa procedam cu cumparatorul, care nu a inmatriculat masina pe numele lui? constantina1970 constantina1970 In anul 2007 am vandut un autoturism unei persoane din Bucuresti, am radiat-o de la financiar si totodata am scris si pe talon data la care a fost ... (vezi toată discuția)
Am vreo sansa sa castig procesul? Andreea Andrei Andreea Andrei Buna ziua, Anul trecut bunicii mei au murit si in urma succesiunii(care s-a facut la notar) mama mea a primit un teren. Cand am fost sa revendicam terenul am ... (vezi toată discuția)
Speta janina drula janina drula x a vandut unei persoane un autoturism, cu care a incheiat o chitanta de mana la scurt timp dupa aceasta a decedat, proprietrul masinii nu a mai apucat sa ... (vezi toată discuția)