avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Desi am vandut autoturismul, primim in continuare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Desi am vandut autoturismul, primim in continuare amenzi. Cum sa procedam cu cumparatorul, care nu a inmatriculat masina pe numele lui?

In anul 2007 am vandut un autoturism unei persoane din Bucuresti, am radiat-o de la financiar si totodata am scris si pe talon data la care a fost instrainata.in 2011 luna octombrie primesc acasa amenda pentru rovinieta pentru acest autoturism cum ca in luna aprilie 2011 as fi circulat pe A2 fara rovinieta,fara stiu care este procedura am mers la politia rutiera sa ne spuna ce tr facut, acolo cautand in calculator aflam cu stupoare ca urmeaza sa ne mai vina multe alte amenzi doua dintre ele fiind pentru nepurtare centurii de siguranta si neprezentare de documente(aceste doua amenzi fiind date in acelasi loc in acelasi timp de acelasi agent)fiind la volanul acelei masini vandute de noi in 2007:O.am facut o plangere la politie impotriva acelui cumparator si primim raspuns ca nu e de competenta dumnealor!!!!!!!Deducem de aici ca acel cumparator nu a inmatriculat masina nici pana astazi si atunci cand este oprit de politie in trafic da datele sotului meu.daca puteti sa ma ajutati cu un sfat la aceasta problema va rog sa o faceti cat mai urgent deoarece exista posibilitatea ca sotul meu sa ramana fara permis din cauza punctelor acumulate pentru ceva ce nu el a a facut.am uitata sa va mai spun ca cel de la rutiera ne-a spus ca trebuia sa il luam de mana pe cumparator si sa mergem noi cu el sa isi inmatriculeze masina:)):)):)).Pentru a dovedi ca nu mai sunt proprietarul acelui auto am contractul de v-c si o hartie de la DITL sect 3 unde spune ca este radiata de pe rol.Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
constantina1970, utilizator
Cel mai recent răspuns: constantina1970 , utilizator 19:29, 29 Ianuarie 2012
contestati in instanta p/v si argumentati contestatia exact cu ce ati scris aici aveti aproape 100 % sanse de castig . eu am fost in aceiasi situatie
iar in momentul in care primiti si celelalte P/V procedatii la fel
iar faptul ca nu a prezentat documente v-a ajuta foarte mult
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
ContSters204855, utilizator
contestatie pentru p-v pentru rovinieta l-am trimis la judecatorie si asteptam raspuns,dar nu asta imi este problema principala ci unde trebuie sa merg sa-l reclam daca politia mi-a zis ca nu ei se ocupa de aceste probleme.Daca ala face un accident sau orice ilegalitate cu masina care eu i-am vandut-o,pana la proba contrarie pe sotul meu il trage la raspundere deoarece la politie masina inca apare pe numele lui deoarece nu s-a facut inmatricularea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă lipsă rovinietă la auto vândut în urmă cu 2 ani: cum pot rezolva această situație? Bogdan2121 Bogdan2121 Bună seara, Am o situație cu un autoturism vândut acum 2 ani în sensul ca mi-a venit amenda de rovinieta, deci noul proprietar nu a înscris-o..., dar ... (vezi toată discuția)
Radiere masina din circulatie de la politie valentincr valentincr Buna ziua, In luna ianuarie am vandut o masina unei persoane din Bucuresti. S-au facut toate actele la Udristei la un ghiseu de acte. Am scris si pe ... (vezi toată discuția)
Obligatiile vanzatorului la vanzarea unui autoturism olimpiastanca olimpiastanca In luna mai anul 2014 am vandut un autoturism. Am mers la DITL si am scos de pe rol autoturismul in baza contractului de vanzare-cumparare si documentele pe ... (vezi toată discuția)