avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii la stat, sechestru bunuri mobile
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii la stat, sechestru bunuri mobile

Buna seara,

Am avut pe o societate un autoturism in leasing. Am incheiat leasingul luna aceasta, am luat de la SPIT certificat fiscal pentru vanzarea masinii, am vandut masina catre o persoana fizica si am radiat masina de pe societate.
Pentru a inmatricula masina pe persoana fizica, a trebuit sa fac cerere la ANAF care sa arate ca nu s-a restituit taxa auto . Mentionez ca masina am luat-o in martie 2008, noua, de la reprezentanta.
Societatea are datorii la bugetul de stat.
Intrebarea mea este daca exista posibilitatea ca ANAF sa nu elibereze aceasta hartie necesara pt inmatriculare, deoarece societatea care a vandut masina are datorii la stat? ANAF-ul poate sa puna sechestru pe masina, chiar daca s-a obtinut certificat fiscal si a fost vanduta si apoi radiata de pe societate?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 22:08, 24 Ianuarie 2013
Sechestru pe masina e mai putin probabil sa se mai puna, insa la inmatriculare vor fi probleme. Eu cunosc situatia inversa: o persoana fizica a vandut masina unei societati si aceasta din urma nu a putut inmatricula masina pana cand persoana fizica vanzatoare nu a achitat toate datoriile catre FISC (mai exact, un impozit restant pe alta masina).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asupra bunului mobil alexandru_B alexandru_B Buna ziua! Vin cu o serie de intrebari la o problema cu care ma confrunt de ceva timp. Am fost casatorit cu o persoana timp de 1 luna dupa care am ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto fara fiscal DanielHerisanu DanielHerisanu Buna ziua, Eu am o problema serioasa referitoare la inmatricularea auto. Am cumparat o masina in data de 13.11.2015 la ora 19:00 vanzatorul fiind un om ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto edwardbuzoianu edwardbuzoianu Buna ziua, as dori sa cumpar un autoturism SH in orasul BN, dar vanzatorul cred ca are ceva probleme fiscale: el spune ca masina este pe numele lui, masina are ... (vezi toată discuția)