avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme mostenire

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: in cazul unui certificat de mostenitor din 1972 au renuntat la succesiune 3 copii, iar in 1996 s-a dat titlul de proprietate pe terenul extravilan pe numele celui decedat in 1972, tatal. Copii care au renuntat la succesiune mai au dreptul in acest caz la pamantul de pe titlul de proprietate care este pe numele tatalui decedat? Mentionez ca pe titlul de proprietate apare numele decedatului precum si al copiilor.
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 18:03, 27 Ianuarie 2013
Succesiunea in 1972 s-a efectuat numai pe averea defunctului aflata in posesia sa la data respectiva. Noile schimbari dupa '89, au schimbat datele problemelor. Aparitia unei rezerve de mostenire (fondul funciar), dupa '89 nu ii inlatura pe copii care au renuntat la mostenire in 1972. Sunt indreptatiti sa-si solicite drepturile sale, de mostenitori dupa tatal lor.
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
Manole Dumitru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire indiviziune MITI78 MITI78 Cum pot deveni proprietarul casei in care a locuit tatal meu avand urmatoarele documente¨: -Titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in care mai apar ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune. MITI78 MITI78 Cum pot deveni proprietarul casei in care a locuit tatal meu avand urmatoarele documente¨: -Titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in care mai apar ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren l18/1991 robioana robioana Ca nepoata a bunicului, in anul 2011 am intrat in posesia unei copii a titlului de proprietate emis in 1996 pe numele bunicului meu (decedat in 1969) pe ... (vezi toată discuția)