avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

indreptare eroare materiala

am depus o cerere de indreptare a erorii materiale ca urmare a faptului ca in hotararea ramasa definitiva si irevocabila privind inmatricularea autoturismului fara taxa de poluare s-a gresit seria sasiului.Acest lucru a fost descoperit dupa o luna si jumatate de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii,atunci cand m-am dus sa-mi inmatriculez autoturismul.Va rog sa-mi spuneti cat dureaza indreptarea acestei erori si ce pasi mai trebuie urmati pentru a avea hotararea in regula(ex.daca se mai legalizeaza?) pentru a inmatricula autoturismul.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 14:10, 25 Ianuarie 2013
Indreptarea erorii materiale se realizeaza in camera de consiliu iar termenul de redactare hotarare este conditionat de bagajul de activitate al instantei de numarul si de complexitatea cauzelor in solutionare
deoarece guvernul vrea sa modifice urgent taxa de poluare intr-una de mediu si indreptarea erorii materiale dureaza mai mult pot oare sa depun o cerere de ordonanta presedintiala pentru a urgenta inmatricularea autoturismului.Deoarece pana se indreapta eroarea timpul trece, se modifica numele taxei si nu mai pot inmatricula autoturismul(hotararea priveste inmatricularea fara plata taxei de poluare).
In conformitate cu dispozitiile art. 281 Cod procedura civila omisiunile si erorile din hotararile sau incheierile unei instante pot fi indreptate din oficiu sau la cererea partilor interesate. Instanta se pronunta asupra acesteia printr-o incheiere în camera de consiliu. Partile sunt citate doar in cazul in care instanta considera a fi necesar lamuriri. In cazul hotararilor, indreptarea se face in ambele exemplare ale hotarari. Partile nu sunt obligate la cheltuieli ocazionate de acest fapt. In mod normal ea se judeca de urgenta si cu precadere,
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
ContSters136598, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efecte hotarare judecatoreasca adebayor adebayor am o hotarare definitiva si irevocabila pentru a inmatricula autoturismul fara plata taxei de poluare, insa la ghiseul inmatriculari functionarul a sesizat ca ... (vezi toată discuția)
Greseala inscriere in titlu de proprietate - respectiv hotarare definitiva si irevocabila! pimionela pimionela Cum se poate rezolva o problema rezultata in urma inscrierii gresite a tarlalei pe titlul de proprietate dupa care s-a facut partaj la judecatorie, greseala ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca gresita gabriela tache gabriela tache am primit de la tribunal hotararea judecatoreasca definitiva dar sunt scrise gresit numerele parcelelor de teren. Cum se pot indrepta aceste greseli si cat ... (vezi toată discuția)